Categories: Stil de viaţă

Cea mai eficientă tehnică de renunțare la fumat, la ora actuală

Renunțarea la fumat. Există nenumărate modalități de a renunța la fumat. Plasturi, țigări electronice, voință, gumă de mestecat, tablete, pastile, inhalatoare și chiar medicamente prescrise. În plus, există o mulțime de sfaturi pe care le găsești la un singur click distanță pe internet.
Totuşi în opinia hipnoterapeutului Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză, toate aceste metode clasice pierd din vedere o componentă vitală: mintea subconștientă.
“Fumatul, ca orice altă dependență este răspunsul nostru inconștient la o tensiune, la un stres interior. Iar câtă vreme acea tensiune nu este rezolvată, fixația orală rămâne în continuare activă și doar își va muta manifestarea de la fumat, către altceva, băut, mâncat, etc.
Fumatul (sau orice altceva) este ca o piramidă cu vârful în jos. Vârful este nevoie emoțională în timp ce baza o reprezintă viciul. Poți de asemenea să te gândești la fumat ca la un fruct într-un copac. Nu mai vrei fructul? Atunci smulge rădăcina, nu căuta să înlături fructele. Acesta este motivul pentru care oamenilor le este frică să se lase de fumat. Pentru că, dacă doar înlătur sau înabuș fumatul (fructul), rădăcina rămâne activă în continuare și va găsi o altă modalitate să se exprime. Cu alte cuvinte, va crea alt fruct”, explică Eugen Popa, preşedintele Asociaţiei Române de Hipnoză.

Hipnoza, cea mai eficientă metodă anti-fumat la ora actuală

Specialiştii de la Asociaţia Română de Hipnoză folosesc, de câţiva ani, metode eficiente şi foarte rapide prin care îi ajută pe fumători să renunţe la acest obicei foarte dăunător pentru sănătatea lor. Secretul acestor tehnici este identificarea cauzei primordiale a stresului interior, bine întipărit în subconştientul nostru, care ne provoacă să fumăm din ce în ce mai mult, pe care mai apoi o putem descărca emoţional în doar câteva minute.
Dintre toate practicile existente, cea mai eficientă și mai productivă, de departe, este hipnoza. În opinia specialistului, hipnoza este cheia care deschide larg poarta astfel încât tu poți accesa liber Puterea Minții și apoi utiliza așa cum dorești, găsind și eliberând cauza emoțională, psihologică.
“Metoda funcționează prin schimbarea comportamentelor negative și modelelor de gândire asociate cu fumatul. Gândurile și comportamentele pe care le deține fumătorul sunt adesea cele care îi împiedică să renunțe cu succes. Atunci când o persoană decide să renunțe la fumat, aspectul cheie este să renunțe la rutină și să-și schimbe perspectiva asupra țigărilor. Hipnoza funcționează prin inducerea într-o stare profundă și relaxată, timp în care mintea este deschisă la sugestiile care te pot ajuta să devii nefumător.
O meta analiză utilizată pentru a cumula rezultatele din 633 studii privind renunțarea la fumat cu ajutorul hipnoterapiei a implicat 71.806 de fumători care au raportat dacă au reușit sau nu să se lase de fumat folosind această metodă. Rezultatele arată că hipnoza este de două ori mai eficientă decât metodele care implică voința (disciplină, cărți pentru renunțat la fumat etc.)”, declară hipnoterapeutul Eugen Popa.
De asemenea, pentru cei care preferă să lucreze autonom cu propria minte pentru schimbarea obiceiurilor nocive, autohipnoza este o tehnică perfectă de lucru cu subconștientul.  Autohipnoza este o modalitate care ne permite să plantăm sugestii în mintea noastră şi este foarte important cum facem asta.

Cum funcţionează autohipnoza în cazul renunţării la fumat?

Unele din modalităţile de renunţare la fumat prin autohipnoză includ:
  • Diminuarea dorinţei de a fuma prin intermediul aversiunii (senzaţie de repulsie la gândul de a fuma)
  • Sporirea conştientizării efectelor negative ale fumatului (să poţi să spui ‘nu’ mai uşor)
  • Eliminarea dorinței de a fuma prin eliminarea cauzei acesteia
Totodată, hipnoza poate fi autoindusă, fără ajutorul sau fără intermedierea unui hipnoterapeut, numai dacă respectă următoarele 4 reguli de bază:
  1. Să ştii cum să intri intr-o stare de transă
  2. Să ştii cum să îţi creezi sugestiile
  3. Să fii deschis la aceste sugestii în sensul de a le da voie să intre în sistemul tău
  4. Să pui în practică acele sugestii

Recent Posts

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024: Zodia care primește o veste neașteptată

Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…

o oră ago

Avertismentul unui medic: Acest tip de cartofi te pot ucide. Cum îi recunoști

Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…

2 ore ago

Angela Similea și-ar fi pierdut casa din cauza datoriilor. Unde a ajuns să locuiască artista

La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…

2 ore ago

Dana Budeanu s-ar fi căsătorit în secret cu fiul unui politician influent

Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…

3 ore ago

Trucul care te ajută să previi formarea mucegaiului în borcanele de zacuscă

Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…

3 ore ago

Aceste pensii vor fi recalculate după o nouă formulă – ce sume vor primi în plus beneficiarii

Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…

4 ore ago

Citeste si: