Aproximativ 80% din noile mămici prezintă simptomele minore ale depresiei, iar aproximativ 10% suferă de depresie post-natală. Unii experţi cred că schimbările hormonale sunt de vină, însă printre alte cauze posibile se numără fumatul, consumul de alcool, tulburările mentale sau manifestarea depresiei în anii precedenţi.
Cea mai bună metodă prin care femeile îşi pot reduce riscul de a suferi de depresie post-natală este alăptatul, spun specialiştii de la Universitatea Jackson State din SUA.
Prin alăptat, mamele transferă vitamina A către bebeluş. În caz contrar, aceasta se acumulează în corpul femeii şi poate duce la declanşarea depresiei.
Femeile însărcinate prezintă o cantitate mai mare de vitamina A în corp, deoarece bebeluşii au nevoie de această substanţă pentru dezvoltare. „Alăptatul permite transferarea unor substanţe nutritive vitale către bebeluş, însă în acelaşi timp oferă un mecanism natural prin care sunt reduse concentraţiile potenţial toxice de vitamina A din corpul mamei”, explică experţii.
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…