Sari la conținut

Cea mai eficientă metodă prin care proaspetele mame îşi pot reduce riscul de depresie post-natală

Aproximativ 80% din noile mămici prezintă simptomele minore ale depresiei, iar aproximativ 10% suferă de depresie post-natală. Unii experţi cred că schimbările hormonale sunt de vină, însă printre alte cauze posibile se numără fumatul, consumul de alcool, tulburările mentale sau manifestarea depresiei în anii precedenţi.

Cea mai bună metodă prin care femeile îşi pot reduce riscul de a suferi de depresie post-natală este alăptatul, spun specialiştii de la Universitatea Jackson State din SUA.

Prin alăptat, mamele transferă vitamina A către bebeluş. În caz contrar, aceasta se acumulează în corpul femeii şi poate duce la declanşarea depresiei.

Femeile însărcinate prezintă o cantitate mai mare de vitamina A în corp, deoarece bebeluşii au nevoie de această substanţă pentru dezvoltare. „Alăptatul permite transferarea unor substanţe nutritive vitale către bebeluş, însă în acelaşi timp oferă un mecanism natural prin care sunt reduse concentraţiile potenţial toxice de vitamina A din corpul mamei”, explică experţii.

 

Elena Oceanu

Absolventă a secției „Jurnalism și Științele Comunicării” a Universității din București, mi-am început cariera în 2012, la „Evenimentul Zilei”. De atunci, m-am concentrat pe jurnalismul medical, analizând subiecte relevante din domeniul sănătății, ultimele cercetări științifice și recomandările oferite de specialiști. Experiența acumulată include numeroase interviuri cu medici de renume, atât din România, cât și din străinătate, precum și moderarea unei emisiuni medicale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel