Categories: Stil de viaţă

Cea mai bună temperatură de spălare a lenjeriilor de pat. Nu la 60 sau 90 de grade

Spălarea rufelor poate fi o adevărată corvoadă, mai ales când vine vorba de spălarea lenjeriei de pat.

Cu toate acestea, înțelegerea modului corect de curățare a așternuturilor poate duce la un somn mai confortabil și chiar la economisirea unor bani pe termen lung.

S-ar putea să credeți că este mai bine să spălați lenjeria de pat la 60C sau 90C în mașina de spălat pentru a elimina bacteriile, dar Lianne Shoolbread, un adevărat expert în lenjerie de pat de la Soak and Sleep, a dezvăluit că este de fapt mai benefic să spălați lenjeria de pat la o temperatură mai scăzută.

Ea a explicat: „Există o mulțime de dezbateri în jurul celei mai bune temperaturi pentru a spăla lenjeria de pat, dar ca regulă generală, am recomanda întotdeauna aderarea la etichetele de îngrijire și urmând instrucțiunile.

„Majoritatea țesăturilor pot fi spălate la o temperatură caldă de 40C, deoarece aceasta ajută la îndepărtarea murdăriei și a uleiurilor naturale ale corpului și are grijă de germeni.

„Așternuturile de mătase trebuie spălate la o temperatură mai scăzută de 30C cu un detergent blând, nebiologic sau cu un detergent specializat pentru mătase.”

Deși mulți oameni spală lenjeria de pat la temperaturi ridicate, acest lucru nu este recomandat, deoarece poate provoca deteriorarea rapidă a țesăturii, ducând la culori decolorate și la slăbirea materialului în timp.

Majoritatea detergenților de rufe contemporani sunt acum formulați pentru a fi foarte eficienți la temperaturi mai scăzute, astfel încât nu este nevoie de o spălare la cald atunci când vine vorba de lenjeria de pat.

Cea mai bună temperatură de spălare a lenjeriilor de pat

Nu numai că spălarea lenjeriei de pat la o temperatură mai scăzută va distruge bacteriile, dar mașina de spălat va consuma și mai puțină energie, ceea ce este benefic pentru mediu și ar putea, de asemenea, să vă economisească câteva lire pe facturile de energie.

Lianne a oferit câteva sfaturi profesionale pentru a vă păstra patul impecabil de curat, dezvăluind că nu este vorba doar despre aruncarea lenjeriei în mașină.

Ea a sfătuit: „Spălați pernele și plapumele la foc foarte mic dacă încărcătura mașinii de spălat este suficient de mare – dacă nu, duceți-le la curățătorie și lăsați-le pe seama experților! Pentru cele mai bune rezultate, lăsați-le să se usuce la aer. Citiți întotdeauna etichetele de îngrijire înainte de spălare.”

Chiar și frecvența cu care te ocupi de lenjeria de pat depinde de alegerea personală, dar Lianne este categorică: pentru așternuturi imaculate, spălările săptămânale sunt o necesitate.

Ea a explicat: „Acestea acoperă patul și au tendința de a prezenta toate semnele evidente de murdărie/pătare. Pentru a vă face dormitorul o zonă lipsită de stres, vă sugerăm să vă schimbați așternuturile cel puțin o dată pe săptămână.”

Adăugând un alt sfat pentru a simplifica rutina de curățare, Lianne a menționat: „Înțelegem că nu este întotdeauna convenabil să vă spălați lenjeria de pat atât de frecvent, așa că a avea lenjerie de pat de rezervă este extrem de util.”

Ea a oferit o soluție practică: „Pur și simplu schimbați seturile o dată pe săptămână și adăugați-le la încărcătura de spălare atunci când este cel mai potrivit pentru dumneavoastră.”

 

 

Recent Posts

Colegiul Medicilor avertizează autoritățile: Niciun contract nu va fi semnat cu CNAS fără negociere

Colegiul Medicilor avertizează autoritățile. Noua conducerea CMR adoptă o poziție mult mai fermă în negicierile…

13 minute ago

Predicție șocantă cu privire la ultimele zile din viața Regelui Charles al III-lea

Familia regală britanică a fost întotdeauna în centrul atenției mass-media, nu numai din cauza importanței…

33 de minute ago

Produsul natural „magic” pe care probabil îl aveți acasă și care poate curăța covoarele în profunzime în doar 15 minute

Paul Brewster, un expert în pardoseli de la Flooring Hut, a dezvăluit că un ingredient…

53 de minute ago

Doctor: Acest supliment încetinește îmbătrânirea organismului

Nutriționistul Dr. Olga Maliani indică o enzimă (supliment alimentar) care are efecte antioxidante, ajută la…

o oră ago

Centrala termică face un zgomot ciudat? NU ignora

Centrala termică face un zgomot ciudat? NU ignora, cheamă un specialist pentru a detecta problema.…

2 ore ago

Prognoza ANM. Se schimbă vremea în toată țara

Prognoza meteo ANM. Administrația Națională de Meteorologie a anunțatcă vremea se schimbă în toată țara.…

2 ore ago

Citeste si: