Sari la conținut

Cea mai bună soluție pentru corectarea efectului de „sâni lăsați” după naștere

Orice femeie stie ca nasterea si alaptarea pot afecta negativ forma si fermitatea sanilor. Pentru corectarea efectului de „sani lasati”, cea mai buna solutie este ridicarea acestora cu ajutorul mastopexiei.

„Fiind o procedura din ce in ce mai populara printre mamici, dar si printre femeile intre 38-45 de ani, ale caror tesuturi nu mai au fermitatea din tinerete si ajung sa aiba un aspect neplacut, mastopexia poate restabili fermitatea sanilor, poate corecta pozitia lor fara a mari sau reduce prea mult dimensiunile si poate repozitiona si micsora areola”, declara chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos, medic in cadrul clinicii Metamorphosis Center.

Cauzele lasarii sanilor
– factorii genetici, precum calitatea pielii – unele femei au o piele mai ferma decat altele.
– sarcinile si alaptarea influenteaza mult atat pielea sanilor, cat si forma si greutatea acestora
– oscilatiile in greutate
– marirea sanilor cu ajutorul unui implant de silicon
– modificarile hormonale
– varsta
– purtarea sutienelor inadecvate

Cum previn lasarea sanilor in timpul sarcinii?
In primul rand, evitati oscilatiile bruste in greutate si incercati sa va mentineti o greutate corporala constanta. Apoi, pe toata perioada cat sunteti insarcinata mancati sanatos si faceti exercitii fizice regulate astfel incat sa nu luati foarte multe kilograme in plus.

Reduceti pe cat posibil expunerea la soare si la ultraviolete deoarece acestea pot afecta considerabil pielea sanului, facand-o din ce in ce mai putin elastica, determinand ulterior „prabusirea” lor.

„Alegerea sutienului este la fel de importanta in prevenirea lasarii sanilor, asa ca va recomand sa purtati doar sutiene ergonomice, potrivite formei si marimii sanilor”, ne sfatuieste chirurgul estetician.

Ce presupune interventia de mastopexie!
Daca sanii sunt mari si s-au lasat, ridicarea acestora este mai mult decat necesara, iar in urma interventiei de mastopexie vei ramane doar cu o cicatrice discreta, procedura bazandu-se pe recalibrarea areolei si a mamelonului pentru a redobandi forma dorita. In general, excesul de piele rezultat este inlaturat pentru ca sanii sa ramana fermi si cu un aspect cat mai natural.

„De multe ori, doamnele care vin pentru mastopexie aleg sa o combine cu augumentarea mamara cu implante, deoarece ridicarea sanilor aduce cu sine si o usoară micsorare a acestora”, ne marturiseste chirurgul estetician Silvia Stanculescu-Vasalos.

Operatia de mastopexie se realizeaza sub anestezie generala intravenoasa, iar inainte de efectuarea acesteia sunt necesare analize de sange, radiografie pulmonara si mamografie sau ecografie mamara.

Vindecarea plagilor se face in 2-3 saptamani de la operatie, iar aspectul acestora va continua sa se imbunatateasca pana la un an de la operatie, cand se incheie procesul de cicatrizare. Forma finala a sanilor se obine in aproximativ 2-3 luni de la operatie, cand pielea se adapteaza noii pozitii a glandei mamare, iar edemele (umflaturile determinate de traumatizarea tesuturilor) dispar.

Costul unei interventii de ridicare a sanilor este de 2.200 euro.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”. Și-a început activitatea de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”,în 2012, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel