Din cuprinsul articolului
Plămânii sunt una dintre cele mai importante părți ale corpului. Toate celulele din corpul nostru au nevoie de oxigen pentru a supraviețui și a funcționa corect. Plămânii reglează aerul bogat în oxigen și elimină din organism gazele reziduale, cum ar fi dioxidul de carbon. Ei bine, este de la sine înțeles că ar trebui să menținem plămânii cât mai sănătoși. Trăim într-o perioadă în care mâncarea nu este pură și aerul nu este curat. Prin urmare, există atât de multe boli care ne amenință constant bunăstarea.
Având în vedere nivelul periculos al poluării în aer, sistemul nostru respirator poate întâmpina diverse obstacole. Pe lângă purtarea unei măști de față și plantarea copacilor, sunt necesare și alte câteva măsuri.
1. Ceai de lamaie, ghimbir si menta: Ceaiul de lamaie, ghimbir si menta este considerat unul dintre cele mai naturale bauturi care ajuta la detoxifierea organismului actionand ca un diuretic cu antioxidanti.
Lămâia din ceai vă va împrospăta mintea, ghimbirul vă va oferi energie, iar menta vă va relaxa gâtul.
2. Miere și apă caldă: băutura cu miere si apă caldă este excelentă pentru a vă ajuta plămânii să lupte împotriva poluanților. Acest lucru se datorează faptului că mierea are proprietăți antiinflamatorii, care este eficientă în reducerea inflamației.
Consumul de apă caldă este foarte puternic în detoxifierea organismului. Când este bătută cu un îndulcitor natural precum mierea, băutura devine mult mai puternică pentru a combate atacurile radicalilor liberi.
3. Băutură cu turmeric-ghimbir: Turmericul conține curcumină, care este antiinflamatoare, antioxidantă, anticancerigenă și are și proprietăți anti-toxicitate.
Acest lucru ajută la eliminarea toxinelor dăunătoare din organism, protejând în același timp organele de daune ulterioare. În plus, ghimbirul ajută, de asemenea, la vindecarea greaței cauzate de prea mult fum.
4. Ceaiul verde: Ceaiul verde are numeroase beneficii pentru sănătate și este chiar benefic pentru a vă curăța plămânii.
Este plin de antioxidanți care pot ajuta la reducerea inflamației plămânilor. Bea o ceașcă de ceai verde în fiecare zi cu o picătură de ghimbir, lămâie sau miere.
5. Ceai de rădăcină de lemn dulce (Mulethi): ceaiul de rădăcină de lemn dulce poate să nu fie în tendințe, dar poate fi considerat a fi un aliment de bază pentru reducerea tusei, congestiei și febrei.
De asemenea, se știe că un consum regulat al acestei băuturi detoxifiante ajută la reducerea riscului de boli de inimă și la curățarea plămânilor, susține nutriționistul Nmami Agarwal.
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…