Cea mai bună și simplă metodă care ne protejează de coronavirus. Tot mai mulți cercetători susțin această ipoteză

Cea mai bună și simplă metodă care ne protejează de coronavirus e distanțarea socială, susțin cercetătorii. Virusul SARS-CoV-2 s-a răspândit atât de repede din cauza circulației purtătorilor asimptomatici sau cu simptome moderate, adică cei care nu știau că sunt infectați. De aceea, cea mai bună metodă de a opri răspândirea este distanțarea socială. 

Una dintre întrebările adresate oamenilor de știință și experților în politici de sănătate publică a fost: de ce s-a răspândit atât de repede noul coronavirus, în toată lumea, în ciuda interdicțiilor de călătorie.

Tot mai mulți cercetători susțin ipoteza potrivit căreia circulația persoanelor infectate dar care nu știau că au boala a dus la creșterea alaramantă a numărului de cazuri.

Metodă care ne protejează de coronavirus

Într-un studiu preliminar, prof. Chaolog Wang și colegii săi, de la Universitatea Huazhong de Științe și Tehnologie din Wuhan, au arătat că în timpul vârfului epidemiei din orașul lor, peste 50% dintre pacienți nu au fost diagnosticați, așa că au rămas activi social. Așa că e posobil să fi transmis mai departe virusul, fără să aibă habar de acest lucru.

”Potrivit estimărilor noastre, cel puțin 59% dintre persoanele infectate au ieșit din casă, fără să fie testate și e posibil să fi infectat și pe alții,” susțin autorii studiului.

Un alt studiu, publicat în revista JAMA, arată că o persoană infectată, poate transmite virusul la încă cinci oameni. Acesta este motivul pentru care autoritățile sanitare susțin că distanțarea socială e cea mai bună măsură pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2. Orice persoană care limitează contactul social poate rupe lanțul contagiunii.

Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).
Până astăzi, 24 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timișoara și Neamț, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani.

Recent Posts

O masă caldă în centrele E.G.A.L. pentru copiii din zone defavorizate

O masă caldă pentru copiii din zone defavorizate. Centrele E.G.A.L. oferă copiilor din comunități vulnerabile…

12 minute ago

Profesorul Vlad Ciurea: Acesta este secretul unei vieți bune

Secretul unei vieți bune. Prof. Dr. Vlad Ciurea a dezvăluit care este secretul unui trai…

42 de minute ago

Am scăpat de sindromul colonului iritabil cu aceste două modificări ale regimului alimentar

De când se știe, Liz Long, 57 de ani, s-a luptat cu alimentele și digestia.…

o oră ago

Se anunță o furtună uriașă pentru două zodii. Următoarea perioadă aduce schimbări majore

Pentru o parte dintre nativi, următoarea perioadă poate să aducă modificări importante și provocări puternice…

2 ore ago

Prof. Dr. Vlad Ciurea, despre creier: La fel ca inima, acest organ complex nu se oprește niciodată

Prof. Dr. Vlad Ciurea, unul dintre cei mai renumiți neurochirurgi din România, explică cum funcționează…

2 ore ago

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi… Vezi prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni

Dimineți reci și temperaturi sub zero grade, dar apoi... Vezi prognoza meteo pentru următoarele două…

3 ore ago

Citeste si: