Cea mai bună și simplă metodă care ne protejează de coronavirus. Tot mai mulți cercetători susțin această ipoteză

Cea mai bună și simplă metodă care ne protejează de coronavirus e distanțarea socială, susțin cercetătorii. Virusul SARS-CoV-2 s-a răspândit atât de repede din cauza circulației purtătorilor asimptomatici sau cu simptome moderate, adică cei care nu știau că sunt infectați. De aceea, cea mai bună metodă de a opri răspândirea este distanțarea socială. 

Una dintre întrebările adresate oamenilor de știință și experților în politici de sănătate publică a fost: de ce s-a răspândit atât de repede noul coronavirus, în toată lumea, în ciuda interdicțiilor de călătorie.

Tot mai mulți cercetători susțin ipoteza potrivit căreia circulația persoanelor infectate dar care nu știau că au boala a dus la creșterea alaramantă a numărului de cazuri.

Metodă care ne protejează de coronavirus

Într-un studiu preliminar, prof. Chaolog Wang și colegii săi, de la Universitatea Huazhong de Științe și Tehnologie din Wuhan, au arătat că în timpul vârfului epidemiei din orașul lor, peste 50% dintre pacienți nu au fost diagnosticați, așa că au rămas activi social. Așa că e posobil să fi transmis mai departe virusul, fără să aibă habar de acest lucru.

”Potrivit estimărilor noastre, cel puțin 59% dintre persoanele infectate au ieșit din casă, fără să fie testate și e posibil să fi infectat și pe alții,” susțin autorii studiului.

Un alt studiu, publicat în revista JAMA, arată că o persoană infectată, poate transmite virusul la încă cinci oameni. Acesta este motivul pentru care autoritățile sanitare susțin că distanțarea socială e cea mai bună măsură pentru a preveni răspândirea SARS-CoV-2. Orice persoană care limitează contactul social poate rupe lanțul contagiunii.

Până astăzi, 27 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.292 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 1.292 de persoane confirmate pozitiv, 115 au fost declarate vindecate și externate (53 la Timișoara, 41 la București, 7 la Iași, 6 la Craiova, 6 la Constanța și 2 la Cluj).
Până astăzi, 24 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 și cu boli cronice preexistente, internate în spitale din Craiova, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Cluj, Timișoara și Neamț, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani.

Recent Posts

666: Ce semnificație are acest număr de temut, potrivit experților în numerologie

Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…

4 ore ago

Semnele care anunță demența încă din tinerețe, confundate cu alte boli

Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…

5 ore ago

Horoscop chinezesc: Întorsătură totală în viața acestor zodii

Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…

5 ore ago

Adio gripă și răceală: Cum se prepară leacul băbesc care îmbunătățește sănătatea instant

Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…

6 ore ago

Premiu pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital

Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…

6 ore ago

Boala epocii moderne capătă amploare. Îngreunează calea către un diagnostic precis

Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…

7 ore ago

Citeste si: