Din cuprinsul articolului
Chef Sorin Bontea, noul jurat MasterChef. Ne mai desparte doar doar o zi până la începerea noului sezon MasterChef, difuzat de către postul de televiziune PRO TV.
Cei mai îndrăgiți chefi din România, Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu vor juriza farfuriile concurenților dornici să-și demonstreze talentul culinar.
Sorin Bontea, noul jurat de la MasterChef
Calitatea de jurat la Masterchef, primul show de cooking din România, îi oferă posibilitatea lui Sorin Bontea de a descoperi, din nou, viitori profesioniști în gastronomie.
„Avem concurenți frumoși. Gătesc bine, unii. Unii chiar foarte bine. Alții mai puțin bine, că așa se întâmplă. Vă dați seama, noi îi vedem în audiții, unde aduc o farfurie… Cine știe, poate au exersat-o de ‘n’ ori acasă.
Și surpriza sezonului 9 este ‘șorțul de aur’. Avem un șorț de aur. Asta înseamnă că cel care va primi șorțul va merge direct în bucătăria Masterchef. Cred că e o provocare mare pentru cel care va obține șorțul și poate, de ce nu, invidia celorlalți!”, a declarat juratul de la Master Chef pentru Viva.
La început de toamnă, chef Sorin Bontea o rețetă delicioasă pentru gulașul tradițional, care sună pur și simplu irezistibil.
În ciuda faptului că acest preparat tradițional este gătit, de obicei, într-un ceaun, cheful de la Masterchef ține să îi liniștescă pe cei care nu au posibilitatea de a găti la ceaun, dând asigurări că o tocăniță bună de toamnă poate fi preparată cu succes și într-o bucătărie de apartament, cu o simplă plită sau aragaz.
Combinația de gusturi va fi perfectă și dacă ingredientele sunt gătite la foc mic, pe aragaz sau pe plită, într-o bucătărie de apartament, potrivit Diva Hair.
Sorin Bontea a dezvăluit și secretul acestui preparat delicios și anume, adăugarea la final de semințe de chimen prăjite.
Tocăniță de toamnă. Rețeta lui chef Sorin Bontea. Ingrediente
- carne de vită tăiată cuburi cât unghia,
- ceapă,
- chimen măcinat,
- chimen semințe,
- boia iute și dulce,
- pastă de tomate,
- cartofi,
- ulei,
- ardei gras,
- morcov.
Cum se prepară tocănița de toamnă
- Se călește ceapa cu morcovul până devine galben aurie.
- Se adaugă apoi condimentele: boia iute, dulce, chimen măcinat.
- Este rândul legumelor, care se călesc împreună cu condeimentele timp de 2 minute, după care se adaugă un pic de apă.
- Se lasă apoi la fiert încă 3 minute, iar la expirarea timpului se adaugă din nou apă (se repetă de 3 ori).
- Este momentul în care se adaugă pasta de tomate, se mai călește 3 minute (dacă scade lichidul, se mai adaugă apă)
- Se pune carnea, se călește până prinde culoare.
- Se pune apă, cât să acopere toate ingredientele, și restul de condimente: sare, piper măcinat.
- Când vita este aproape gata, se adaugă cartofii și ardeii grași.
- Se continuă fierberea până când toate ingredientele sunt complet gătite.