Din cuprinsul articolului
Cea mai bună plantă pentru buna funcționare a inimii și a ficatului. Tratamentele convenţionale, destinate afecţiunilor cardiovasculare și, mai mult, curățarea ficatului, pot fi completate cu soluţii naturale, care au proprietăţi terapeutice impresionante.
Păpădia poate fi numită pe bună dreptate un elixir al vieții. Această plantă conține multe elemente utile: sodiu, magneziu, potasiu, mangan, aluminiu, fier, cupru, calciu, precum și vitaminele A, C, F și grupa B.
Beneficii papadie
În fitoterapie, terapia cu plante, sunt folosite toate părțile păpădiei – frunze, flori și rădăcină.
„Florile tinere galbene au un efect foarte benefic asupra articulațiilor în reumatism. Prin urmare, chiar acum, când păpădia tocmai înflorește, pot fi culese și uscate. Apoi se infuzează cu apă clocotită și se ia câte o lingură pe zi dimineața. ”, spune herbalistul Elena Korsun.
„Pentru bolile coronariene este util să mesteci tulpini proaspete de păpădie: 5-10 bucăți dimineața cu două ore înainte de micul dejun”, adaugă expertul.
„Mierea de păpădie are și proprietăți medicinale. Ajută la îmbunătățirea metabolismului, la eliminarea osteocondrozei și a durerilor articulare, precum și la purificarea ficatului și a rinichilor”, spune specialistul.
„Pentru a pregăti mierea, este necesară strângerea florilor în perioada de înflorire. Culegeți-le dintr-un loc ecologic (la cel puțin 2-3 km de autostrăzile aglomerate). Pentru 1 kg de miere sunt necesare 350 de flori, inclusiv baza verde, dar fără tulpini.
Clătiți florile cu apă rece. Se pune pe foc și se lasă să fiarbă.Apoi, când se scurge tot lichidul, se pot arunca kilogramul de zahăr în bulionul rezultat și se fierb din nou 15 cu minute înainte de sfârșit, stoarceți sucul de la o lămâie Luați câte o linguriță de tratament de trei ori pe zi timp de un an”, spune specialistul.
„Dacă organismului tău lipsește iod, poți pregăti această salată: adaugă alge marine, pătrunjel, sfeclă fiartă în frunzele de păpădie și asezonează cu ulei vegetal. Rezultatul este o sursă gustoasă și puternică de iod care poate înlocui cu ușurință suplimentele alimentare”, spune el.
„Se macină întreaga plantă, împreună cu rădăcinile, frunzele și florile și se stoarce sucul prin pânză de brânză. Pentru conservare, jumătate de litru de suc se amestecă cu un pahar de vodcă. Tinctura rezultată se toarnă în borcane sterile. Preparatul poate fi folosit pentru prepararea unui cocktail – 2/3 pahar de suc de morcovi, 3 linguri de tinctură de păpădie preparată, 1 lingură de miere și suc de nap negru în partea de sus a paharului Se bea pe stomacul gol o dată pe zi, dimineața”, recomandă Korsun.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…