Din cuprinsul articolului
Cea mai bună plantă de primăvară care scade colesterolul și întărește oasele! Și plantele au puterea să distrugă colesterolul rău sau să întărească oasele. Dr. Elena Syurakshina vine cu explicații despre planta cu proprietăți magice pentru sănătate.
Planta care scade colesterolul
Păpădia, plantă medicinală comună, care crește peste tot primăvara, pe unde nici nu te astepți, fiind considerata de grădinari o adevarata pacoste de buruiana, este extrem de benefică. Planta conține multe elemente importante, inclusiv cele pe care corpul uman nu le poate sintetiza singur. De exemplu, vitamina A și beta-caroten. Frunzele de păpadie conțin vitamina a, B2, D, si G dar si minerale.
Beta-carotenul, după cum a observat medicul oftalmolog Mikhail Konovalov, este implicat în formarea pigmentului vizual rodopsina. Imunologul Andrei Prodeus adaugă că păpădia conțin vitamina K, care este necesară pentru o bună coagulare a sângelui, precum și mangan, care întărește oasele.
Substanță din păpădie care ajută la controlul nivelului de colesterol
Inulina, o substanță din păpădie care ajută la controlul nivelului de colesterol și previne astfel formarea plăcilor în vasele de sânge, aduce beneficii sistemului cardiovascular.
„Totuși, este important să înțelegem că păpădia nu trebuie consumată în timp ce luați warfarină: planta reduce eficacitatea medicamentului. Puteți mânca doar frunze proaspete de păpădie, de preferință cele care nu conțin suc alb. Planta trebuie colectată. de pe drumuri. Salata poate fi completată perfect cu adaos de păpădie: la ingredientul principal poți adăuga ouă, brânză, usturoi și asezonează totul cu smântână și condimentele tale preferate”, spune dr. Syurakshina.
Remediu pentru oase
O mână de verdeață de păpădie oferă mai mult de 500% din valoarea zilnică de vitamina K, care este esențială pentru sănătatea mușchilor și a inimii. Florile de papadie sunt bogate in vitaminele A, B1, B2, C.
Decoctul de păpădie este un bun dezinfectant, ajută la ameliorarea psoriazisului, eczemei și acneei Frecarea regulată cu apă de păpădie face pielea elastică și strânsă. Semințele de păpădie stimulează digestia, ajutând la digerarea alimentelor grele. Rădăcina este folosită ca laxativ ușor.
Cantitatea mare de fibre din frunze normalizează digestia. Planta are un efect diuretic puternic. Decoctul de păpădie este util pentru stagnarea bilei și eliminarea helminților. Ceaiul de păpădie nu numai că tonifică organismul, dar are și un efect antitumoral. Chiar și decocturile păstrează proprietățile benefice ale păpădiei, curăță sângele, tonifică organismul.