Categories: Stil de viaţă

Cea mai bună metodă de slăbit pentru femeile de peste 40 de ani

Organismul femeii se schimbă o dată cu vârsta, metabolismul devine tot mai leneş, modificările hormonale influenţează starea de spirit, forma corporală şi sănătatea, iar sistemul digestiv nu mai funcţionează ca în tinereţe.

După 40 de ani, femeile sunt mult mai predispuse la hipertensiune arterială, boli de inimă, diabet, osteoporoză, artrită şi obezitate. Acum începe să se piardă din masa musculară, densitatea oaselor scade, iar metabolismul consumă mai mult decât asimilează. Menopauza este aproape, iar variaţiile hormonilor feminini au o influenţă foarte mare asupra organismului. În această perioadă, diferenţele ponderale sunt foarte mici, dar kilogramele acumulate se pierd foarte greu.
O dietă sănătoasă constă într-un aport mai mare de proteine şi un necesar zilnic de 1.800 de calorii.

–         Aveţi nevoie de o alimentaţie bogată în vitamine, în special vitamina C (puternic antioxidant) şi complexul vitaminelor B (tonifică pielea şi muşchii), cât şi minerale, precum calciu (previne osteoporoza), magneziu şi fosfor.

–         Eliminaţi alimentele cu mult colesterol (carne de porc, smântână, ouă, lapte şi unt) şi înlocuiţi-le cu iaurt degresat, peşte oceanic, broccoli, roşii şi citrice.

–         Consumaţi mai multe fibre, pentru că dau senzaţia de saţietate şi favorizează digestia, previn acumularea kilogramelor în plus, constipaţia şi reduc nivelul colesterolului.

–         Nu uitaţi de cele 30 de minute zilnice de mişcare, deoarece aceasta încetineşte procesul natural de îmbătrânire a corpului!

–         Dacă doriţi să urmaţi diete de slăbire, este bine să le alegeţi pe cele bazate pe fructe şi legume, dar şi pe produse lactate.

–         Evitaţi curele de slăbire drastice, prin înfometare ori regim strict vegetarian.

–         La micul dejun optaţi pentru cereale integrale, pâine neagră, produse lactate, fructe sau salată de legume.

–         Este important ca, începând cu această vârstă, să luaţi suplimente alimentare, în special minerale, asociate cu vitamine.

–         Prânzul trebuie să fie săţios şi să conţină 50% legume verzi şi 50% legume uscate şi carne.

–         La cină mâncaţi alimente uşoare, bogate în minerale şi vitamine, ca lactatele, fructele şi legumele.

–         Renunţaţi sau consumaţi în cantităţi foarte mici alcool, cafea şi mâncăruri condimentate. Beţi în schimb multă apă şi două căni cu ceai verde pe zi.

Recent Posts

Mare atenție! Boli netratate care pot duce la cancer: Trebuie obligatoriu să mergem la MEDIC

Cancerele denumite în mod colectiv cancere ale capului și gâtului se dezvoltă de regulă în…

16 minute ago

Acest mineral trebuie consumat pentru combaterea demenței. Nu trebuie să lipsească din aportul zilnic!

În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…

45 de minute ago

Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Companiile și oamenii valoroși din sistemul sanitar din România

Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…

55 de minute ago

Cum să îți dai seama dacă ți s-au făcut vrăji: 3 semne de avertizare

Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…

o oră ago

Vine URGIA în România. Vremea o ia razna în zilele următoare! Prognoza ANM modificată

De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…

2 ore ago

E dezastru pentru ele! 3 zodii vor face o greșeală teribilă până la sfârșitul lunii noiembrie 2024

Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…

2 ore ago

Citeste si: