Din cuprinsul articolului
Nivelurile ridicate de colesterol cresc riscul de a dezvolta afecțiuni care pot pune în pericol viața, cum ar fi accidentul vascular cerebral și bolile de inimă. Menținerea nivelului total de colesterol din sânge în limitele normale este extrem de importantă.
Potrivit publicației Health digest, menținerea unei greutăți sănătoase, exercițiile fizice regulate și consumul minim de alcool sunt câteva modalități prin care ne putem proteja de hipercolesterolemie.
Dieta este, de asemenea, un factor cheie. Consumul de alimente bogate în fibre, cum ar fi fasolea, fulgii de ovăz și avocado, poate ajuta la scăderea colesterolului rău și la creșterea colesterolului bun.
Se pare că există o legumă care poate face acest lucru.
O cană de ceapă gătită fără sare conține 349 mg de potasiu, 73,5 mg de fosfor, 46,2 mg de calciu și puțin peste 23 mg de magneziu. Ceapa conține, de asemenea, un flavonoid cunoscut sub numele de quercetină.
Autorii unui studiu din 2017 publicat în revista Lipids in Health and Disease au căutat să înțeleagă mai bine relația dintre quercetină și potențialul său efect asupra transportului invers al colesterolului, sau procesul prin care organismul elimină placa din celule.
Folosind ca exemplu șoarecii hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi, s-a constatat că quercetina îmbunătățește transportul lipidelor și reduce nivelul colesterolului rău. Chiar și formele alternative de ceapă oferă aceleași beneficii de reducere a colesterolului.
Într-un studiu de 8 săptămâni , publicat în 2015 în revista Plant Foods for Human Nutrition, cercetătorii au descoperit că consumul de suc de ceapă bogat în quercetină a redus semnificativ nivelul lipidelor la pacienții cu niveluri moderat ridicate de colesterol.
Dacă nu vă place să mâncați ceapă, suplimentele de ceapă pot, de asemenea, să vă reducă potențial colesterolul. Aceasta este potrivit autorilor unei analize , publicată în 2021 în revista Food Science & Nutrition.
Aceștia au examinat zece studii clinice diferite și au concluzionat că suplimentele de ceapă scad colesterolul rău, cresc colesterolul bun și reglează colesterolul total.
Cu toate acestea, nu a fost observată nicio asociere între consumul de ceapă și îmbunătățirea nivelului de trigliceride. Oamenii de știință subliniază că este nevoie de mai multe cercetări. Anumiți factori pot crește riscul de a dezvolta hipercolesterolemie.
Printre aceștia se numără consumul de alimente bogate în grăsimi trans sau grăsimi saturate, sedentarismul, fumatul, genetica, vârsta etc.
Prezența unor boli alternative poate fi, de asemenea, un factor de risc, cum ar fi diabetul de tip 2 sau obezitatea.
Horoscop rune 4-10 noiembrie 2024. Săptămâna următoare promite să fie una intensă pentru toate zodiile,…
Un medic din Singapore trage un semnal de alarmă cu privire la consumul de cartofi…
La 78 de ani, Angela Similea trece printr-o perioadă dificilă. După moartea celui de-al patrulea…
Potrivit unei serii de dezvăluiri surprinzătoare Dana Budeanu, cunoscută pentru opiniile sale controversate, ar fi…
Zacusca ta se poate menține proaspătă mai mult timp! Află cum să previi formarea mucegaiului…
Parlamentul a adoptat o nouă formulă de recalculare pentru pensiile militare, promițând creșteri semnificative pentru…