Cei care mănâncă pește au mai multă materie cenușie în zona responsabillă cu memoria, potrivit unei noi cercetări.
Studiul a fost publicat în American Journal of Preventive Medicine şi s-a bazat pe observarea a 260 de voluntari. Ei au scris despre dieta pe care o au şi apoi au fost supuşi unor teste la RMN.
Cercetătorii au observat că subiecţii care mâncau peşte fiert sau preparat la cuptor în fiecare săptămână aveau mai multă materie cenuşie, iar asta înseamnă că aveau şi o memorie mai bună.
Cu toate acestea, studiul nu a arătat o legătură între cantitatea de materie cenuşie din creier şi nivelul de acizi graşi omega 3 din sângele subiecţilor.
Studii anterioare sugerau că aceşti acizi graşi care se află în peşte previn declinul cognitiv.
O cercetare mai recentă a contestat însă această teorie, pentru că suplimentele cu acizi graşi omega 3 nu au niciun rol asupra memoriei.
Prin urmare, altceva din peşte are efect benefic, nu doar omega 3, spun cercetătorii, care atrag atenţia că dieta este cu adevărat importantă pentru sănătate.
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…
Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…