Categories: Stil de viaţă

Cea mai bună hrană pentru creier. Șase alimente care te fac mai inteligent

Cu dieta potrivită, ne putem îmbunătăți capacitățile cognitive cu 20% , potrivit Organizației Mondiale a Sănătății.

,,Alimentele sunt ca nişte compuşi farmaceutici care afectează creierul. Dieta, exerciţiile şi somnul au potenţialul de a afecta sănătatea creierului şi funcţiile mentale, așa că prin alegerea alimetației potrivite ne putem stimula activitatea cerebrală și putem întârzia îmbătrânirea creierului”, a declarat Fernando Gómez-Pinilla, profesor la UCLA.

Vă prezentăm mai jos o listă de alimente benefice pentru creier:

Fructele de pădure conţin antioxidanţi care îmbunătăţesc atât memoria, cât şi coordonarea motorie. James A. Joseph, specialist în neuroştiinţe susţine că antioxidanţii din fructele de pădure contraatacă stresul oxidativ funcţionând ca un agent antiinflamator. Fructele de pădure consumate în combinaţie cu nuci sau avocado pot preveni apariţia bolilor neurodegenerative.

O singură banană conţine cantitatea zilnică de glucoză necesară pentru creier.

Potrivit specialistului Leigh Gibson, creierul funcţionează cel mai bine atunci când prin fluxul sanguin circulă 25 de grame de glucoză (cantitatea aproximativă pe care o conţine o banană).

Ouăle conţin o grăsime asemănătoare cu vitamina B, numită colină. Aceasta îmbunătăţeşte atât memoria, cât şi timpul de reacţie al minţii. În plus, studiile au mai demonstrat şi că această grăsime poate diminua efectele oboselii.

Somonul conţine omega-3, proteine, fier şi vitaminele B, motiv pentru care acest aliment susţine buna funcţionare a memoriei, ajutând la concentrare şi raţionalizare.

Ciocolata neagră conţine proteine antioxidante care măresc producţia de endorfine şi îmbunătăţesc puterea de concentrare. În acelaşi timp, ciocolata cu lapte este bună pentru mărirea vitezei de reacţie şi îmbunătăţirea memoriei verbale şi vizuale.

Cerealele integrale, precum orezul brun, sunt bogate în vitamine şi magneziu, motiv pentru care ajută la buna funcţionare a capacităţilor cognitive.

Recent Posts

Avertismentul specialiștilor: România lovită de tsunami. De ce este țara noastră vulnerabilă?

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a subliniat cu ocazia Zilei Internaţionale de…

17 minute ago

Camelia Pătrășcanu: tranzitul lui Mercur în Săgetor aduce un succes colosal acestor trei nativi! Le pune Dumnezeu mâna-n cap

Camelia Pătrășcanu subliniază că tranzitul lui Mercur în Săgetător, care a început pe 3 noiembrie…

37 de minute ago

Anunțul momentului făcut de Ion Țiriac: se va construi CEL MAI MARE SPITAL de psihiatrie pediatrică din țară! Află cum poți contribui și tu!

Ion Țiriac s-a angajat într-un proiect caritabil ambițios alături de Fundația Metropolis, care vizează construirea…

57 de minute ago

Se pregăteşte în laboratoare noul tratament miraculos pentru obezitate

Novo Nordisk, compania daneză care a revoluționat deja piața cu medicamentele Ozempic și Wegovy, se…

o oră ago

APMGR: Paracetamolul și Metforminul riscă să fie retrase de pe piață. Directiva UE privind tratarea apelor reziduale ar putea duce la dispariția unor medicamente esențiale

APMGR. Producătorii de medicamente generice atrag atenția că românii ar putea rămâne fără Paracetamol și…

o oră ago

INSP: Peste 400 de cazuri noi de COVID-19 şi şase decese în ultima săptămână

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) anunţă că, în perioada 28 octombrie - 3 noiembrie,…

2 ore ago

Citeste si: