Cea mai bună gustare de iarnă care scade colesterolul și glicemia

În fiecare dimineață, organismul se trezește sub influența cortizolului, care crește nivelul de zahăr din sânge. De aceea, este important să alegeți un mic dejun care să nu vă crească și mai mult zahărul.

Nutriționistul Vera Coughlin împărtășește recomandările pentru cereale sănătoase pentru micul dejun de iarnă, care reduc colesterolul și glicemia.

Expertul notează că alegerea cerealelor ar trebui făcută în funcție de indicele glicemic, care determină viteza cu care glucoza este eliberată în sânge. Expertul indică cele mai bune gustări în acest caz. Printre acestea se numără fulgii de ovăz, quinoa, hrișcă, orz perlat, fasole, orez brun.

Alegerea unei gustări de iarnă care scade colesterolul și zahărul

Fulgii de ovăz (fierți îndelung) – sunt bogați în fibre solubile, care scad nivelul colesterolului. Conțin proteine, vitamine din complexul B și magneziu.

Quinoa – are o compoziție completă de aminoacizi și este o sursă excelentă de proteine. Este bogată în fier, magneziu, fosfor și alte minerale.

Hrișcă – conține potasiu, magneziu, zinc și vitamine din complexul B. Are cel mai ridicat nivel de antioxidanți dintre cereale. Orz perlat – bogat în fibre, care are un efect pozitiv asupra sănătății intestinelor. Este o sursă de vitamine din complexul B, fier și magneziu.

Linte – este o sursă excelentă de proteine, în special pentru vegetarieni. Conține acid folic, fier și potasiu.

Fasole – este bogată în proteine, fibre și minerale. Reduce colesterolul și menține nivelul de zahăr din sânge.

Orez brun – bogat în fibre, minerale și vitamine B. Ajută la menținerea stabilă a nivelului de zahăr din sânge. Unele dintre calitățile benefice ale orezului brun includ:

  • îmbunătățirea metabolismului;
  • eliminarea excesului de apă din organism;
  • prevenirea ulcerului și a gastritei;
  • reglarea nivelului de glucoză din sânge;
  • curățarea vaselor de sânge.

Dacă pierdeți în greutate sau țineți o dietă, alegeți orezul brun. Acesta potolește bine foamea și ajută la controlul aportului caloric. De altfel, orezul brun conține de trei ori mai mult magneziu decât orezul alb. Acesta este bun pentru dinți și oase. Alegeți această opțiune dacă aveți colesterolul ridicat în sânge.

Recent Posts

Surpriza anului: femeile au preluat cu totul treaba bărbaților și se implică și în construcții

Un fenomen neașteptat redefinește piața construcțiilor în 2024: femeile devin tot mai implicate în gestionarea…

9 minute ago

Germania și țările nordice, pregătiri pentru al Treilea Război Mondial. A ieșit la iveală un document secret

Cum se pregătește Germania pentru un posibil al Treilea Război Mondial: detalii din „Operațiunea Deutschland”.…

40 de minute ago

Avertisment OMS și CDC: Cazurile de rujeolă, în creștere la nivel mondial. Copiii cu vârsta sub 5 ani cei mai expuși riscului

Cazurile de rujeolă, în creștere la nivel mondial. Într-un comunicat de presă comun, Organizația Mondială…

o oră ago

Semne de prostată mărită: 5 sfaturi pentru gestionarea în mod natural a hiperplaziei benigne de prostată

Semne de prostată mărită. Hiperplazia benignă de prostată (HBP) este o afecțiune comună care afectează…

2 ore ago

Milionarul care vrea să trăiască veșnic, desfigurat după o procedură controversată: „Nu mai puteam vedea”

​Bryan Johnson, desfigurat după o procedură controversată. Milionarul în vârstă de 47 de ani care…

2 ore ago

O femeie a murit de la o cremă pentru hemoroizi. Ce conținea

Cum a murit o femeie din cauza unei creme pentru hemoroizi: semnal de alarmă pentru…

3 ore ago

Citeste si: