Din cuprinsul articolului
Kilogramele în plus, problemele de memorie şi starea permanentă de oboseală pot avea drept cauză acumularea toxinelor în organism.
Deşi corpul are propriile mijloace prin care elimină reziduurile, resursele sale sunt limitate. De aceea, este bine ca la intervale regulate de timp (de două ori pe an) să se facă o curăţire generală a organismului.
Coada – şoricelului (Achillea millefolium) se numără printre cele mai bune plante cu efect detoxifiant, având o puternică acţiune de curăţire a sângelui.
Detoxifierea organismului presupune accelerarea eliminării toxinelor la nivel sanguin, hepatic şi renal. Printre cele mai bune metode de detoxifiere se numără şi cele pe bază de plante.
Elimină mucozitățile din plămâni, dar şi din stomac, stimulează apetitul, opreşte sângerările stomacului, vindecă arsurile. De asemenea, reglează tranzitul intestinal (diaree şi constipaţie), curăță şi dinamizează funcţiile ficatului, înlăturând balonările şi celelalte neplăceri secundare provocate de un ficat bolnav.
Planta colectează şi absoarbe impurităţile şi apoi, asemenea unui detergent, desface aceste’’insuliţe’’ de toxine în forme pe care organismul le poate elimina mult mai uşor, fără obişnuitele simptome de boală.
Pentru infuzie, se opăreşte o linguriţă de plantă uscată sau proaspătă cu 1 cană (250 ml.) de apă fiartă. Se lasă la infuzat timp de 30 de minute, apoi se filtrează.
O linguriţă cu plantă se adaugă la 250 ml. de apă, se menţine timp de 6-8 ore la temperatura camerei, apoi se strecoară şi se consumă uşor încălzit. Dacă se folosesc flori proaspete, este suficient ca plantă să fie lăsată timp de 2-3 ore într-un pahar de apă.
Se beau, zilnic, 1-2 căni de infuzie sau macerat de coada-şoricelului, cu înghiţituri mici. Se recomandă cure de două săptămâni, pentru: curăţirea sângelui şi activarea funcţiilor hepatice şi biliare.
Este recomandat ca întăritor pentru stomac şi poate fi consumat preventiv în boliler ginecologice.
Pe durata curei este bine să se elimine din alimentaţie carnea grasă, afumăturile, mezelurile şi conservele, produsele de patiserie şi dulciurile.
Preparatele pe bază de coada-şoricelului sunt contraindicate în sarcină, alăptare, persoanelor cu sensibilitate alergică la plantele din familia Asteraceae. Nu se admistrează timp îndelungat.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…