Din cuprinsul articolului
Cea mai bună băutură cu efect relaxant asupra sistemului digestiv. Un ceai bine cunoscut pentru beneficiile sale digestive. Poate ameliora simptome precum gaze și balonare. În prezent, nu există prea multe cercetări umane privind eficacitatea ceaiului de mentă, dar unele studii pe animale sugerează că acesta poate avea un efect relaxant asupra sistemului digestiv.
Ceaiul de mentă, căci despre el este vorba, se face prin înmuierea frunzelor de mentă în apă fierbinte. Frunzele de mentă conțin mai multe uleiuri esențiale care sunt eliberate atunci când sunt înmuiate în apă fierbinte, inclusiv mentol, mentonă și limonen. Ele conferă ceaiului de mentă o aromă de mentă răcoritoare și răcoritoare.
Ceaiul de mentă poate fi făcut din frunze proaspete, frunze uscate sau pliculețe de ceai. În pliculețe de ceai, menta poate fi amestecată cu alte arome precum lemnul dulce sau fructele. Acest ceai nu conține cofeină. Nu are valoare nutritivă în ceea ce privește macronutrienții și conține doar aproximativ două calorii la 100 ml. Valoarea sa constă în uleiurile esențiale și potențialele lor beneficii pentru sănătate, potrivit The Health .
Cea mai bună băutură cu efect relaxant asupra sistemului digestiv. Are proprietăți naturale antibacteriene.
Majoritatea cercetărilor s-au concentrat pe uleiul de mentă, care este mai concentrat decât ceaiul, cu unele dovezi că poate oferi o ușurare pe termen scurt pentru persoanele care suferă de sindromul intestinului iritabil.
Dacă vă gândiți să utilizați ulei sau ceai de mentă pentru a trata simptomele asociate cu acest sindrom, consultați mai întâi medicul pentru a vă asigura că această băutură este potrivită pentru dvs.
Ceaiul pur de mentă nu conține cofeină. Dacă cumpărați un amestec de ceai de mentă cu ceai negru sau verde, acesta va conține cofeină.
Bea ceai de mentă înainte de culcare te poate ajuta să te relaxezi. și adormi mai repede.
Menta este utilizată pe scară largă ca ingredient în guma de mestecat, pasta de dinți pentru a împrospăta respirația și, datorită proprietăților sale naturale antibacteriene, poate ajuta la prevenirea respirației urât mirositoare.
Deși consumul de ceai de mentă nu vă va vindeca răceala, aroma de mentolă a mentolei împreună cu aburul din ceai poate ajuta la îmbunătățirea congestiei nazale dacă aveți nasul înfundat.
Există unele dovezi că ceaiul de mentă poate fi periculos pentru cei care suferă de GERD (boala de reflux gastroesofagian), deoarece de fapt poate agrava simptomele în loc să le atenueze, a mai scris portalul de sănătate, potrivit studiilor.
Dacă te lupți cu arsuri la stomac, ai o hernie de stomac sau pietre la rinichi, încearcă să eviți ceaiul de mentă, deoarece, deși nu are efecte secundare cunoscute, poate agrava simptomele la unele persoane care suferă de aceste afecțiuni.
Unii oameni sunt alergici la mentă. Frunzele în sine pot provoca iritarea pielii sau a ochilor, cum ar fi mâncărime și urticarie. Dacă luați ceai de mentă, simptomele unei reacții apar de obicei în câteva minute și pot include mâncărimi ale limbii sau gâtului, respirație șuierătoare sau tuse. În cazuri rare, această reacție poate fi gravă și necesită asistență medicală de urgență, adaugă publicația.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…