Cea mai bună armă naturală anti-cancer. Dacă mănânci săptămânal acest aliment, nu faci cancer la ficat

Cercetătorii de la Universitatea din Illinois au arătat că un consum săptămânal de broccoli poate contracara acumularea de grăsimi la nivelul ficatului, ceea ce creşte riscul de apariţie a cancerului.

Persoanele care consumă broccoli de 3-5 ori pe săptămână au prezentat un risc redus de cancer hepatic. Studiile de până acum au arătat că broccoli protejează împotriva cancerului de sân, de prostată şi de colon.

Studiul a fost coordonat de Elizabeth Jeffery, profesor de nutriţie de de la Universitatea din Illinois, şi a fost publicat în Journal of Nutrition. Cercetătorii au subliniat că au analizat cobai care nu erau predispuşi genetic la obezitate, ci aceia care au ajuns astfel din cauza dietei. Aceştia şi-au motivat decizia astfel: majoritatea oamenilor nu sunt predispuşi genetic la obezitate, dieta occidentală fiind principala cauză. Dieta americanilor este plină de grăsimi saturate şi de zahăr, fiecare fiind convertite de ficat în grăsime corporală.

„Există două moduri prin care poţi avea un ficat gras: o dietă bogată în grăsimi şi zahăr sau consumul exagerat de alcool. În primul caz, îl numim ficat gras din cauză nonalcoolică şi afecţiunea devine pe zi ce trece tot mai răspândită în rândul americanilor”, atrage atenţia Elizabeth Jeffrey.Cercetătorii au expus patru grupuri de cobai la o dietă controlată cu sau fără broccoli sau o dietă occidentală bogată în grăsimi şi zaharoză fără broccoli, potrivit CSID.

Cercetătorii au reportat că grupul de cobai care a urmat o dietă occidentală aveau mai mulţi noduli canceroşi în ficat, dar în momentul în care au introdus broccoli în dieta lor, numărul nodulilor a scăzut. Mărimea nodulilor însă nu a fost sensibilă la substanţa activă din broccoli. Mai mult, cercetătorii au raportat că acest tip de dietă creşte acumularea de grăsimi în ficat, dar în momentul în care a fost adăugat broccoli în dietă, ficatul şi-a crescut producţia de lipide. Jeffrey atrage atenţia că introducerea legumei în dieta cobailor nu a condus la pierderea în greutate, dar sănătatea ficatului lor s-a îmbunătăţit.

În cercetările de până acum s-a arătat că sulforafanul – substanţa activă anticancer din broccoli – este prezentă în cantitate mare în leguma tocată sau fiartă puţin la aburi. Studiile au mai sugerat că broccoli, împreună cu conopida şi varza de Bruxelles, are capacitatea de a opri acumularea de grăsime în ficat.

Studiile de până acum au arătat că un consum de trei până la cinci ori pe săptămână de broccoli reduce riscul de a face alte tipuri de cancer

Recent Posts

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

8 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

8 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

9 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

9 ore ago

Screening gratuit pentru displazia de șold la bebeluși la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu” din București va efectua gratuit pe data…

9 ore ago

Citeste si: