Din cuprinsul articolului
Conjunctivita, cunoscută sub denumirea de „ochi roz”, este o infecție sau umflare la nivelul membranei exterioare a globului ocular.
Vasele de sânge din conjunctivă, o membrană subțire care acoperă o parte a ochiului, se inflamează. Acest lucru oferă ochiului culoarea roșie sau roz care este asociată în mod obișnuit cu conjunctivita.
Deoarece conjunctivita bacteriană sau virală este foarte contagioasă, este important să acordați atenție simptomelor. Condiția poate fi transmisă altora până la 2 săptămâni după ce se dezvoltă.
Discutați cu medicul dumneavoastră despre tratament dacă manifestați:
Cele mai frecvente cauze ale ochiului roz sunt:
Conjunctivita bacteriană este cel mai adesea cauzată de același tip de bacterii care provoacă infecții cu streptococ și în gât. Conjunctivita cauzată de un virus, pe de altă parte, este de obicei rezultatul unuia dintre virușii care provoacă răceala obișnuită.
Oricare ar fi cauza, ochiul viral și bacterian roz este considerat extrem de contagios. Poate fi transmis cu ușurință de la o persoană la alta pur și simplu prin contact manual.
Alergenii, cum ar fi polenul, pot provoca ochi roz într-unul sau ambii ochi.
Alergenii îți stimulează corpul să creeze mai multe histamine, care provoacă inflamații ca parte a răspunsului corpului tău la ceea ce crede că este o infecție. La rândul său, aceasta cauzează conjunctivită alergică.
Conjunctivita alergică se manifestă de obicei prin mâncărime.
De asemenea, trebuie să aveți grijă dacă o substanță străină sau o substanță chimică vă stropește în ochi. Substanțe chimice precum clorul, care se găsesc în piscine în mod special, pot provoca conjunctivită. Clătirea ochilor cu apă este o modalitate simplă și eficientă de a împiedica un iritant chimic să provoace ochi roz.
Practicarea unei bune igiene este una dintre cele mai bune modalități de a evita și a opri transmiterea conjunctivitei. Încercați să evitați să vă atingeți ochii cu mâinile și spălați-vă bine și des mâinile. Folosiți doar șervețele și prosoape curate pentru a vă șterge fața și ochii.
Asigurați-vă că nu împărtășiți produsele cosmetice, în special creionul de ochi sau rimelul, cu alte persoane. De asemenea, este o idee bună să vă spălați și să vă schimbați frecvent fețele de pernă.
Medic, despre importanța VITAMINEI D în organism! În ultimii ani, auzim și citim din ce în…
Sănătatea este un fundament al vieții noastre, un fir invizibil care leagă trupul, mintea și…
Institutul Național de Sănătate Publică, omagiat la Gala Performeri din Sănătate 2024. Premiile Speciale au…
Nu mai arunca cojile de măr! Un ingredient natural găsit în coaja de mar (acid…
Cancerul de sân afectează una din opt femei și, deși decesele au scăzut datorită unui…
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…