Ai cumparat vreodata prea mult usturoi si acesta a incoltit inainte de a-l mai putea folosi? Daca pana acum aruncai usturoiul incoltit, acum e timpul sa nu mai faci asta. Usturoiul incoltit de cinci zile are un nivel mai mare de antioxidanti decat usturoiul proaspat se arata intr-un studiu recent publicat in Journal of Agricultural and Food Chemistry.
Poate parea ciudat, dar are sens daca te gandesti ca magazinele si restaurantele ofera clientilor seminte, nuci, cereale incoltite pentru ca germinarea imbunatateste continutul nutritional al vegetalelor. Acest studiu arata ca acelasi lucru este valabil si pentru usturoi.
Iata ce se intampla: „Plantele sunt foarte sensibile la atacul bacteriilor, al virusurilor, si insecteleor in timpul procesului de germinare”, spune autorul studiului, dr. Jong-Sang Kim. „Acest lucru le determina sa produca o varietate de substante chimice numite phytoalexins, pentru a se apara. Cele mai multe dintre acestea sunt toxice pentru microorganisme si insecte, dar benefice pentru sanatatea umana”.
Incoltit sau nu, usturoiul este intotdeauna o alegere buna. In ambele situatii beneficiem de efectele alicinei, despre care studiile au aratat ca poate incetini ateroscleroza, reduce tensiunea arteriala si scade riscul anumitor tipuri de cancer.
Sursa: bzi.ro.
Numărul 666 sau „numărul bestiei” în Noul Testament nu are proprietăți matematice remarcabile, dar dacă…
Semnele care anunță demența încă din tinerețe. Numeroase boli dezvoltate la bătrânețe pot fi "prevestite"…
Horoscop chinezesc pentru finalul lunii noiembrie. Este o perioadă a schimbărilor și o oportunitate pentru…
Ai răcit? Poate simți deja durere în gât, dureri musculare sau tuse seacă, însă, poți…
Premiu oferit pentru EXCELENȚĂ ÎN MEDICINĂ. Cine este dr. Șerban Dragosloveanu, omagiat la Gala Capital…
Boala epocii moderne capătă amploare. Este adevărat că adesea uităm că sănătatea noastră este cea…