Din cuprinsul articolului
Efecte secundare ale consumului de biscuiți digestivi. Toată lumea vrea să dea jos din kilogramele în plus și să arate bine. Iar pentru asta, facem eforturi suplimentare încercând variații ale dietei noastre și schimbări ale stilului de viață.
O astfel de modificare a dietei este consumul de biscuiți digestivi cu un conținut scăzut de calorii și bogate în fibre, comercializați ca alternative la prăjiturile dulci, care aduc doar creșterea în greutate.
Biscuiții digestivi sunt sfărâmicioși, cu o textură care se topește în gură și au o aromă semidulce. Majoritatea biscuiților digestivi sunt încărcați cu o bună porție de făină grosieră de grâu brun, zahăr, ulei vegetal, făină integrală, extract de malț, agenți de ridicare artificiali și sare.
În funcție de soi și aromă, biscuiții conțin uneori și zer uscat din fulgi de ovăz, lapte degresat de cultură și nuci praf.
Deși se știe că sunt bogați în fibre, care ajută la reducerea senzației de foame, ajută digestia și pierderea în greutate, există câteva efecte secundare ale consumului regulat de biscuiți digestivi dacă îi consumați pe termen lung.
Ingrediente precum uleiul, extractul de malț și agenții de creștere depășesc orice beneficii pe care le au biscuiții digestivi. Potrivit experților în sănătate, acești biscuiți fac mai mult rău dacă îi consumi pe termen lung.
Iată care sunt câteva dintre aceste efecte secundare:
Flatulență: Biscuiții digestivi sunt fabricați în cea mai mare parte din grâu, care este încărcat cu inulină, o fibră de carbohidrați care apare în mod natural în multe alte alimente, cum ar fi bananele, grâul, ceapa și usturoiul. Spre deosebire de alte alimente care se descompun în intestinul subțire și se transformă în combustibil pentru organism, inulina trece prin intestinul subțire către colon unde stimulează creșterea „bacteriilor bune” și este fermentată de aceasta. La mulți oameni, provoacă gaze, balonare, flatulență și diaree. De asemenea, extractul de malț provoacă flatulență atunci când este consumat în exces.
Uleiul vegetal provoacă tuse: Când gătiți cu ulei vegetal, acesta produce grăsimi trans. Aceste grăsimi trans ar trebui evitate, deoarece sunt dăunătoare sănătății și pot provoca chiar tuse. Potrivit unui studiu realizat de Japanese Society of Internal Medicine, prea mult ulei vegetal din dieta dumneavoastră poate provoca pneumonie lipoidică în care se observă lipide în leziuni și macrofage, provocând tuse extremă.
Agenții de creștere provoacă greață: Mulți oameni sunt alergici la agenți de creștere, cum ar fi bicarbonatul de sodiu, cel mai adesea folosit în produse de copt, cum ar fi biscuiți, pâine etc. Biscuiții digestivi folosesc bicarbonat de sodiu, un antiacid fără prescripție medicală care ameliorează arsurile la stomac și durerile de stomac. Cu toate acestea, prea mult te face să te simți însetat și să ai crampe stomacale și gaze.
Potrivit medicilor, dacă aveți anumite afecțiuni de sănătate, cum ar fi hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă sau boli de rinichi, este posibil să aveți un risc mai mare de reacții adverse mai grave. De asemenea, bicarbonatul de sodiu dăunează stomacului dacă este luat în cantități mari, deoarece formează gaze și provoacă, de asemenea, ruperea stomacului.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…