Din cuprinsul articolului
Respirația urât mirositoare, numită medical halitoză, poate rezulta din obiceiurile proaste de sănătate dentară și poate fi un semn al altor probleme de sănătate. Respirația urat mirositoare poate fi agravată și de tipurile de alimente pe care le consumați și de alte obiceiuri nesănătoase ale stilului de viață. Puteți lua măsuri pentru prevenirea și tratarea halitozei, acasă și cu ajutorul stomatologului sau medicului dumneavoastră.
Practic, toată mâncarea consumată începe să se descompună în gură. De asemenea, alimentele sunt absorbite în sânge și se deplasează în plămâni, afectând aerul pe care îl expirați. Dacă mănânci alimente cu miros puternic (cum ar fi usturoiul sau ceapa), periajul și ața dentară – chiar și apă de gură – acoperă doar temporar mirosul. Mirosul nu va dispărea complet până când alimentele nu vor trece prin corpul tău. Alte alimente comune care pot provoca respirația urât mirositoare includ:
De asemenea, persoanele la dietă care nu mănâncă suficient de des pot avea respirație urât mirositoare. Când corpul tău descompune grăsimea, procesul eliberează substanțe chimice care pot da respirației tale un miros neplăcut.
Dacă nu vă periați și nu folosiți ata dentară zilnic, particulele de alimente pot rămâne în gură, favorizând creșterea bacteriilor între dinți, în jurul gingiilor și pe limbă. Acest lucru provoacă respirație urât mirositoare. Inflamația gingiilor (gingivita) din cauza igienei dentare proaste poate provoca, de asemenea, respirația urât mirositoare.
În plus, bacteriile care provoacă mirosuri și particulele de alimente pot provoca respirația urât mirositoare dacă protezele dentare nu sunt curățate corespunzător.
Fumatul sau mestecatul produselor pe bază de tutun pot provoca, de asemenea, respirație urât mirositoare, păteză dinții, vă poate reduce capacitatea de a gusta alimente și vă poate irita gingiile.
Respirația urât mirositoare persistentă sau un gust neplăcut în gură pot fi un semn de avertizare al bolii gingiilor (parodontale). Boala gingiilor este cauzata de acumularea de placa pe dinti. Bacteriile provoacă formarea de toxine, care irită gingiile. Dacă boala gingiilor continuă netratată, poate afecta gingiile și osul maxilarului.
Alte cauze dentare ale respirației urât mirositoare includ aparatele dentare care se potrivesc prost, infecțiile cu drojdie ale gurii și cariile.
Problema medicală cunoscută ca și gura uscată (numită și xerostomie) poate provoca, de asemenea, respirația urât mirositoare. Saliva este necesară pentru umezirea gurii, neutralizarea acizilor produși de placă și spălarea celulelor moarte care se acumulează pe limbă, gingii și obraji. Dacă nu sunt îndepărtate, aceste celule se descompun și pot provoca respirația urât mirositoare.
Gura uscată poate fi un efect secundar al diferitelor medicamente, probleme ale glandelor salivare sau respirație continuă prin gură. De fapt, respirația de dimineață este mai proastă pentru persoanele care dorm cu gura deschisă.
Ingrediente:
– O lingurita de miere
– O lingurita de praf de copt
– Un pahar de apa calda
– 2 lamai
– Jumatate de lingurita de scortisoara.
Mod de preparare:
Stoarce zeama de la cele doua lamai si pune-o intr-o sticla. Adauga scortisoara, mierea, praful de copt si apa, apoi pune capacul si agita bine.
Foloseste aproximativ doua lingurite din acest amestec pentru a te spala pe dinti si a curata gura.
Fa gargara cu acest remediu si scuipa dupa cateva minute.
Scortisoara are excelente proprietati antibacteriene, astfel va elimina bacteriile ce cauzeaza respiratia urat mirositoare.
Mierea are aceleasi efecte benefice ca si scortisoara, iar praful de copt va alcaliniza cavitatea bucala si iti va albi, in acelasi timp, dintii.
Lamaia este pusa pentru a da o aroma placuta amestecului si pentru a elimina bacteriile care au supravietuit pe dinti.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…