Din cuprinsul articolului
Ce trebuie făcut dimineața. Profesorul Univ. Dr. Vlad Ciurea, relevă care sunt cele trei componente indispensabile pentru o bună funcționare a creierului. Acestea nu costă nimic, însă constituie carburantul de care avem nevoie pentru o funcționare optimă.
”Trei elemente sunt esențiale pentru buna funcționare a creierului. Și ele nu costă nimic. Am să o spun mereu și mereu: apă, oxigen, odihnă.
Ce trebuie să faci dimineața. Apa ajută sistemul vascular, curăță „deșeurile”, îmbunătățește starea celulelor, reglează temperatura și de aici efectele pozitive: îmbunătățește memoria, atenția, revigorează întregul organism. Dimineața, când ne trezim, recomand să bem două pahare cu apă. Este „combustibilul” de care avem nevoie pentru a funcționa optim.
Oxigenul. Creierul are nevoie de o cantitate mare de energie, iar aceasta este generată de procese consumatoare de oxigen. Recomand ca dimineața să ținem ferestrele deschise. Pentru că nivelul de poluare din orașe este mai scăzut la primele ore. Recomand de asemenea plimbări în parc. Respectând, desigur, regulile acestor timpuri. Avem și parcuri, și păduri, nu e nevoie să mergem foarte departe sau să tot lăudăm alte țări. România este superbă!
Odihna este crucială. NIMIC nu odihnește creierul mai bine decât somnul. Recomand ca oră de culcare ora 22.00, cel târziu. Fără televizor, telefon, tablete etc. Toate acestea ne sunt la îndemână. Depinde de noi să ne protejăm, să avem grijă de sănătatea noastră. Pentru că altfel vom depinde de alții!Sănătate!”, a spus Prof. Univ. Dr. Alexandru Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.
Neurochirurgul Vlad Ciurea a dezvăluit cum putem să îl odihnim și să îl stimulăm. Iată care sunt precizările importante ale doctorului!
„Creierul nu doarme niciodată, dar sunt câteva metode pentru a-l odihni şi pentru a-l stimula.
Mai puţin televizor, pentru a nu face din creier o victimă a ştirilor, și să dormim fără telefonul mobil în apropiere. Dimineaţa ar fi bine să privim cerul sau peisajul, pentru a ne stimula centrii vizuali, să ascultăm o melodie care ne place pentru a ne stimula centrii auditivi şi să bem un pahar cu apă.
Ca neurochirurg, văd în cabinet sau în sala de operaţie chipul suferinţei. Intervenţiile neurochirurgicale sperie mai mult decât o apendicită, şi pe bună dreptate.
Familiile pacienţilor sunt îngrijorate în faţa unei operaţii pe creier. Echipele care mi se alătură sunt şi ele marcate de efort şi de concentrare. Creierul nu este un organ pe care să îl ţii în mână. Poate nu ştiaţi, dar şi creierul are nevoie de odihnă şi de respect”, ne spune Prof. Dr. MSc. Alexandru Vlad Ciurea.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…