Din cuprinsul articolului
Cafeaua este o băutură care se consumă cu regularitate în toate părțile lumii. De asemenea, este un amestec de peste 1.000 de componente bioactive, în special cofeină.
Efectul stimulant al acestei băuturi se datorează antagonismului receptorilor de adenozină, substanță care este responsabilă de senzația de oboseală. În plus, poate ajuta la combaterea durerilor de cap, precum și la buna funcționare a sistemului cognitiv.
În mod similar, consumul său favorizează activitatea sinaptică, care este conexiunea celulelor nervoase din hipocamp, o zonă a creierului strâns legată de memorie.
Un alt beneficiu al cafelei este că combate acțiunea radicalilor liberi, prevenind astfel îmbătrânirea prematură a țesuturilor.
Cu toate acestea, în ultima vreme unii oameni au început să se amestece cafeaua cu lămâie, mai ales la orele dimineții.
Potrivit Medical News Today, lămâia este unul dintre cele mai benefice fructe pentru sănătate datorită conținutului ridicat de antioxidanți. Un alt beneficiu pe care îl poate oferi are de-a face cu capacitatea de a purifica substanțele maligne care sunt de obicei prinse în organism.
Ce trebuie să adaugi în cafea dimineața
În altă ordine de idei, amestecul de cafea cu lămâie poate aduce mari beneficii organismului datorită proprietăților menționate mai sus și sunt următoarele:
- Purifică organismul: consumul acestui suc dimineața poate elimina grăsimile și toxinele. De asemenea, poate contribui la pierderea în greutate.
- Are grijă de piele: datorită proprietăților antioxidante ale cafelei, împreună cu cele ale vitamineu C din lămâi, permite producerea de colagen, așa că pielea o să arate mai tânără.
- Menține organismul activ: acest amestec permite activarea sistemului nervos, ceea ce poate garanta o activitate fizică și psihică bună pentru o mare parte a zilei.
- Oferă nutrienți: consumul acestei băuturi dimineața va oferi o cantitate bună de nutrienți precum calciu, fosfor și magneziu.
- Mareste procesul metabolic: consumul de cafea cu lamaie favorizeaza termogeneza, adică transformarea si folosirea caloriilor pentru mentinerea temperaturii corpului.