Din cuprinsul articolului
Cancerul afectează două persoane din 5 de-a lungul vieții (39.6% din populație primește un diagnostic de cancer, conform Institutului Național de Cancer din SUA) și se estimează că incidența cancerului va crește cu 50% până în anul 2030.
Conform studiilor, 42% dintre cazurile de cancer sunt produse de factori pe care îi putem modifica.
Care sunt tipurile de cancer pe care, prin adoptarea unui stil de viață mai sănătos, le putem preveni într-o măsură mai mare sau mai mică? Cum putem preveni cancerele care pot fi prevenite?
În ceea ce privește anumite tipuri de cancer, peste 95% dintre cazuri sunt evitabile.
Reprezintă al șaptelea tip de cancer ca frecvență, cu 528.000 de cazuri nou diagnosticate în 2012 în întreaga lume, și este 100% prevenibil. Acesta este cauzat de infecția cu virusul HPV. O serie de măsuri pot scădea incidența cancerului de col uterin:
Toate cazurile de sarcom Kaposi sunt asociate infecției cu virusul HHV8. Acesta este un neoplasm rar, cu o incidență de 6 cazuri per milion în SUA și afectează în principal persoanele imunodeprimate: infecție HIV, transplant de organ. Protejându-te de infecția cu HIV, implicit te protejezi de apariția acestui tip de cancer.
Melanomul este un neoplasm cunoscut ca fiind deosebit de agresiv, cu o supraviețuire la 5 ani de 15-20%, în cazul stadiului metastatic. 95.1% dintre cazurile de melanom sunt prevenibile. Acestea sunt asociate cu expunerea la radiații UV. Incidența melanomului poate fi scăzută prin limitarea expunerii la radiații UV. Ce trebuie să faceți:
Cancerul de colon și rect, al treilea tip de cancer ca frecvență, a produs 774.000 de decese în anul 2015. 54% dintre aceste decese ar putea fi evitate:
Cancerul colorectal poate fi prevenit printr-o serie de măsuri:
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…
Folosiți o sticlă de apă? Dacă da, câte bacterii se ascund în ea? S-ar putea…
Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…
Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…