Exercițiile aerobice practicate la 20 de ani, au efecte benefice asupra creierului care se mențin pănă la bătrânețe, potrivit cercetătorilor americani.
Sistemul cardiovascular este mai sănătos la persoanele care au fost mai active şi au făcut multă mişcare în tinereţe, au demonstrat cercetătorii de la Universitatea din Minnesota.
Ei au analizat starea de sănătate a 3.000 de persoane cu o vârstă medie de 25 de ani, reluând testele 20 de ani mai târziu, cu aceiaşi voluntari. A doua oară, ei au analizat şi memoria şi abilităţile cognitive ale acestora.
Chiar dacă majoritatea au dezvoltat în timp boli precum colesterolul, diabetul sau au devenit fumători, cei care aveau o rezistenţă fizică mai bună la efort, obţinută prin exerciţii regulate, au avut rezultate mai bune şi la testele cognitive.
Autorul studiului, medicul David Jacobs, spune că aceste rezultate sunt o dovadă în plus a legăturii strânse dintre sănătatea inimii şi cea a creierului.
De asemenea, este evident că o viaţă activă şi sănătoasă în tinereţe are un efect deosebit asupra stării ulterioare de sănătate.
Exerciţiile fizice pot reduce riscul apariţiei declinului cognitiv şi al unor boli grave, precum demenţa şi Alzheimer.
Durerile de picioare nu trebuie ignorate, mai ales dacă persistă de ceva timp, pot semnala…
Carmen Harra a lansat o previziune: viitorul președinte al Statelor Unite nu va fi doar…
Secretul pentru a curăța toaleta pe timp de noapte - Atunci când vine vorba de…
Cristina Demetrescu anticipează importante schimbări în ceea ce privește zodiile începând cu 5 noiembrie. Marte…
În Germania mai rău ca la noi, ce mâncare primesc bolnavii? Mâncarea oferită bolnavilor în…
Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…