Din cuprinsul articolului
Ce ți se poate întâmpla dacă iei prea multă vitamina C? Efecte adverse de care trebuie să ții seama.
Vitamina C este unul dintre cele mai populare suplimente nutritive. Este disponibilă în orice formă, de la pastile standard până la comprimate masticabile și gummies. Potrivit Healtline, este un nutrient cheie în organism, responsabil pentru
Vitamina C se găsește în multe alimente, inclusiv citrice, căpșuni, broccoli, kale, cartofi dulci și ardei. Datorită acestui lucru, este în general ușor să obțineți cantitatea zilnică recomandată din dieta dumneavoastră. Pentru adulți, această cantitate zilnică înseamnă 90 de miligrame pentru bărbați și 75 de miligrame pentru femei.
Dacă luați și un supliment de vitamina C, este important să verificați doza din sticlă. Acest lucru se datorează faptului că multe suplimente au un conținut ridicat de miligrame și prea mult din această vitamină poate duce la unele efecte secundare neplăcute, deși nu neapărat periculoase.
Pentru majoritatea adulților, un maxim de 2.000 de miligrame de vitamina C zilnic este considerat sigur. Vitamina C este solubilă, astfel încât orice lucru pe care corpul dvs. nu îl poate folosi este pur și simplu „aruncat” în urină.
Înainte, însă, ca organismul să elimine surplusul, vitamina C va afecta tractul digestiv. Pot apărea efecte secundare, cum ar fi
Surplusul de vitamina C poate provoca, de asemenea, dureri de cap și insomnie la unii oameni.
„Nu putem mânca atât de multe fructe şi legume încât să depăşim foarte mult doza recomandată de vitamina C. Dar în cazul suplimentării alimentaţiei cu varianta de sinteză, acest lucru este posibil. Există câteva categorii de persoane care ar trebui să evite tabletele cu acid ascorbic.Cele care au boli renale şi pietre la rinichi sau la bilă. Acestea pot lua pulbere de măceşe sau pot mânca citrice ori cătină. De altfel, este de preferat ca vitamina C să provină din aceste surse, pentru că cea de sinteză, purificată, nu are aceeaşi activitate biologică.Vitamina C din surse naturale nu este purificată, iar celelalte substanţe cu care este combinată, precum flavonoidele, îi reduc efectele adverse pe care le poate avea în doze mari”, este de părere doctorul Gheorghe Mencinicopschi, specialist în nutriţie.
Există numeroase remedii eficiente pentru a ameliora simptomele răcelii și gripei. Aceste remedii pot ajuta…
Horoscop 22 noiembrie. Zi tensionată pentru Scorpioni și extrem de agitată pentru Berbeci. E momentul…
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…