Categories: Stil de viaţă

Ce ți se întâmplă dacă mănânci IAURT de 4-5 ori pe săptămână

Iaurtul este un aliment bogat în nutrienţi esenţiali (proteine de foarte bună calitate, calciu, alte minerale şi vitamine) şi are un conţinut caloric moderat. În plus, conţine bacterii lactice active, necesare pentru o floră intestinală echilibrată.

Includerea iaurtului în alimentaţia de zi cu zi are efecte pozitive şi asupra circumferinţei taliei, care este mai redusă în cazul persoanelor care îl consumă regulat (de 4 – 5 ori pe săptămână). Efectele benefice ale consumului de iaurt în scăderea riscului de exces ponderal reies şi din concluzia unei analize complexe, realizate pe baza mai multor studii internaţionale.

„Cercetătorii din întreaga lume acordă din ce în ce mai mult credit iaurtului, asociindu-l cu un indice de masă corporală mai mic, cu o circumferinţă a taliei mai scăzută şi cu menţinerea grăsimii corporale în limite normale. Acest aliment este deosebit de important în contextul eforturilor care se fac pentru prevenirea şi managementul obezităţii”, spune prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, Membru de Onoare al Academiei Române, nutriționist și unul dintre cei mai mari specialiști  în diabet zaharat, nutriţie, obezitate şi dislipidemii din ţară.

În momentul în care o persoană urmează o dietă controlată caloric, recomandată în cazuri de obezitate sau exces ponderal, introducerea iaurtului în alimentaţia zilnică poate ajuta în mod semnificativ la scăderea în greutate. Pe parcursul a 12 săptămâni de dietă, s-a observat o scădere importantă a depozitelor de grăsime corporală în rândul celor care au integrat iaurtul în alimentaţie, ceea ce nu se întâmplă în cazul persoanelor care nu îl consumă, doar urmează o dietă săracă în calorii.

Deşi este evidenţiat rolul semnificativ al iaurtului în managementul greutăţii, nu se poate vorbi despre o relaţie de tip cauză-efect între acesta şi greutate. Altfel spus, consumul de iaurt nu este un panaceu pentru combaterea obezităţii, dar includerea lui într-o dietă echilibrată şi controlată caloric contribuie, alături de alte obiceiuri sănătoase: exerciţiu fizic, hidratare, la pierderea kilogramelor în plus.

Consumul regulat de iaurt, ca parte a unei alimentaţii echilibrate, este benefic şi în privinţa apariţiei altor afecţiuni metabolice. Rezultatele unor studii care au investigat influenţa dietei în raport cu o serie de probleme de sănătate au arătat că un consum regulat de iaurt (de 4 – 5 ori pe săptămână) poate reduce cu 28% riscul apariţiei diabetului de tip 2.

Recent Posts

Horoscop 4-11 noiembrie 2024, cu Cristina Demetrescu: zodia care va reuși să mute munții din loc! Succes pe toate planurile

În săptămâna 4-11 noiembrie 2024, Cristina Demetrescu a explicat că intrarea lui Marte în zodia…

2 minute ago

Arges: O pacientă de 69 de ani a primit o nouă șansă la viață, după ce a suferit o intervenție chirurgicală, în premieră

La Spitalul Orășenesc Mioveni din județul Argeș a fost realizată o intervenție chirurgicală remarcabilă în…

22 de minute ago

Anunț oficial, extrem de important, de la Ministrul Muncii: cu cât cresc pensiile de la 1 ianuarie 2025

Începând cu 1 ianuarie 2025, unii pensionari din România vor beneficia de o majorare a…

43 de minute ago

Cum va fi IARNA 2024-2025 în Europa? Prognoza METEO – impactul fenomenului La Niña

Meteorologii au emis noi prognoze pentru iarna 2024-2025, care va aduce surprize. Deși vom avea…

o oră ago

România are nevoie de un program național de dezvoltare a industriei farmaceutice

Investiția în cercetare-dezvoltare la nivelul industriei farmaceutice inovatoare reprezintă unul dintre factorii majori care contribuie…

o oră ago

Bill Gates face o nouă profeţie terifiantă: O altă mare problemă va lovi omenirea

Miliardarul Bill Gates a lansat un nou avertisment şi susţine că omenirea, chiar dacă va…

2 ore ago

Citeste si: