Din cuprinsul articolului
Sindromul intestinului iritabil (IBS sau IBS), denumit și colită, colită mucoasă, colon spastic, intestin iritabil, intestin spastic, colon nervos, stomac iritabil și intestin spastic, este un grup de simptome care apar împreună, printre care dureri abdominale, diaree și constipație.
„IBS este o tulburare gastrointestinală funcțională. Tulburările funcționale, pe care medicii le numesc acum tulburări de interacțiune intestin-creier, sunt legate de probleme cu modul în care funcționează creierul și intestinul.
Aceste probleme pot face intestinul mai sensibil și pot schimba modul în care mușchii din intestin se contractă. Dacă intestinul este mai sensibil, este posibil să aveți mai multe dureri abdominale și balonare.
Modificările în modul în care mușchii intestinului se contractă provoacă diaree, constipație sau ambele”, explică Institutul Național de Diabet și Boli Digestive și Renale (NIDDK).
Acest sindrom afectează persoane de toate vârstele, cu toate acestea, este mai frecvent la adolescenți sau la persoanele care încep la vârsta adultă.
În general, simptomele acestei boli pot apărea sporadic, totuși, este posibil ca aceasta să devină o problemă cronică care scade calitatea vieții.
Colon iritabil: supliment natural pentru a-l controla
În ceea ce privește cele de mai sus, persoanele care suferă de acest sindrom ar trebui tratate de un specialist în domeniu. De asemenea, există câteva remedii casnice și diferite suplimente care ajută la controlul acestei afecțiuni.
În acest sens, potrivit portalului Cuerpo Mente, un supliment precum psyllium, care este bogat în fibre solubile, poate fi util pentru a trata disconfortul cauzat de o tulburare fizică precum sindromul de colon iritabil, al cărui simptom principal este constipația. Această substanță capsulă trebuie luată cu multă apă și poate fi găsită și în alimente precum fasole, avocado și ovăz.
Curățarea colonului ca procedură medicală
Curățarea colonului este utilizată în general pentru proceduri medicale. Cu toate acestea, unii medici o fac și pentru a detoxifica această parte a corpului. În ceea ce privește acest lucru, experții subliniază că nu este necesar, deoarece organismul însuși își elimină deșeurile.