Din cuprinsul articolului
Intoxicaţia alimentară, cunoscută şi sub denumirea de toxiinfecţie alimentară, reprezintă o problemă digestivă ce se manifestă prin dureri abdominale, stare generală de rău, greţuri, vomă, diaree.
Această afecţiune des întâlnită în sezonul estival poate fi cauzată de bacterii, virusuri (aşa cum este norovirusul) şi paraziţi intestinali, dar şi de anumite toxine ori substanţe chimice.
Aşadar, medicii atrag atenţia că pe timpul verii, în concedii, toxiinfecţiile alimentare sunt frecvente, principala cauză fiind consumul de alimente contaminate fie prin prepararea necorespunzătoare, fie prin păstrarea acestora în condiţii improprii.
De la debutul primelor simptome, în cazul unor toxiinfecţii alimentare uşoare, simptomatologia se ameliorează prin adoptarea unor măsuri simple:
În peste 70% din cazuri, bacteriile sunt vinovate de apariția infecției, iar medicul infecționist Adrian Marinescu a explicat la Antena 3 CNN cum ne putem proteja de aceasta neplăcere.
„De multe ori, toxiinfecție alimentare pleacă de la băuturi și băuturile înseamnă inclusiv apa. De pildă, o sticlă de apă dacă stă foarte mult timp în căldură are mari șanse să dea toxinfecția alimentară, lucru pe care nu prea îl știm.
Dacă avem o imunitate destul de bună nu ne poate afecta o bacterie. Putem face o toxiinfecție alimentară, dar o simțim doar o zi, de exemplu.
Este general acceptat faptul că carnea grasă este una dintre principalele surse de colesterol pe…
În lumea semnelor zodiacale, există trei semne care se disting prin încrederea lor neclintită în…
Anxietatea și stresul provoacă simptome fizice care îi șochează pe oameni, deoarece aceștia le confundă…
Astrologii spun că această încercare pică într-un moment în care Luna are un tranzit invers…
Două măicuțe care l-au cunoscut personal pe părintele Arsenie Boca au povestit despre câteva dintre…
Pensii recalculate încă o dată în cazul a zeci de mii de pensionari. Oficiul pentru…