Ce sunt hemoroizii și cum îi putem trata?

Hemoroizii sunt descriși a fi acele vene dilatate, care apar de obicei în interiorul sau în exteriorul anusului și rectului. Aceștia pot cauza un disconfort accentuat, precum și durere, iar, în anumite cazuri, pot să apară și sângerări rectale, potrivit Cleveland Clinic (1).

Care sunt persoanele afectate de hemoroizi?

Potrivit sursei citate, oameni de toate vârstele, indiferent de sex sau rasă, se confruntă cu hemoroizi, însă aceștia sunt întâlniți, în principal, în rândul persoanelor care au trecut de 50 de ani.

Persoanele supraponderale sau care urmează o dietă cu un conținut scăzut de fibre, care suferă de constipație cronică sau de diaree, femeile însărcinate, precum și oamenii care obișnuiesc să care constant obiecte grele ori să stea mult timp pe toaletă sunt predispuse să dezvolte hemoroizi.

Ce tipuri de hemoroizi există? 

În funcție de locul în care se dezvoltă, hemoroizii sunt de mai multe tipuri, și anume:

  • hemoroizi interni, caz în care venele dilatate se formează la nivelul rectului. De obicei, aceștia nu sunt dureroși, însă pot fi identificați prin apariția sângerării la finalul defecației;
  • hemoroizi externi – când acele vene dilatate se formează sub piele în jurul anusului. Aceștia pot determina apariția unei senzații de mâncărime sau chiar de durere, iar în anumite cazuri pot sângera;
  • hemoroizi trombozați – atât cei interni cât și cei externi pot să fie trombozați, ceea ce înseamnă că în interiorul lor se formează cheaguri de sânge, ceea ce determină dureri puternice și disconfort accentuat.

Indiferent de tipul lor, aceștia pot fi tratați cu ușurință, căci există numeroase produse pentru hemoroizi, care au efecte imediate, dar, în același timp, nutriționiștii recomandă și o schimbare în ceea ce privește alimentația.

Sursă: https://pixabay.com

Cum pot fi tratați hemoroizii?

Potrivit Mayo Clinic (2), există numeroase remedii care te pot ajuta ameliorezi durerile cauzate de hemoroizi și inflamațiile acestora. Care sunt acestea, descoperă mai jos!

Consumă alimente bogate în fibre

Persoanele care prezintă un risc crescut de a dezvolta hemoroizi sau care au fost diagnosticați cu aceștia ar trebui să includă în dietă fructe, legume și cereale integrale care sunt bogate în fibre și care au rolul de a îmbunătăți digestia. Astfel, este recomandat să consumi tărâțe de grâu, nuci, boabe de fasole, ovăz, mazăre, mere, citrice, morcovi și chiar tărâțe de psyllium. Poți, de asemenea, să incluzi în dietă și pere, prune, pepene roșu, fructe de pădure, dar și struguri.

Folosește tratamente topice

Atunci când suferi de hemoroizi, iar disconfortul este accentuat, poți să te bazezi pe tratamente topice. Aplică un unguent antihemoroidal, ce are proprietăți lubrifiante, hidratante și protectoare. Ai, de asemenea, la îndemână supozitoare pentru hemoroizi, care favorizează micșorarea și eliminarea acestora, reducând astfel durerea și senzația de mâncărime.

Fă baie în apă caldă

Dacă timpul îți permite, la finalul unei zile aglomerate, alege să te relaxezi într-o cadă cu apă caldă. Stai în șezut pentru 10-15 minute, chiar și 30 de minute, iar disconfortul cauzat de hemoroizi va dispărea.

Indiferent de tipul lor, hemoroizii determină un disconfort accentuat, motiv pentru care este indicat ca, pe lângă tratamentul indicat de un specialist, bolnavul să adopte și un stil de viață ordonat, bazat nu doar pe o alimentație echilibrată și diversificată, cât și pe o activitate fizică. Așadar, plimbările în pas alert, dar și câteva exerciții fizice făcute acasă, precum genuflexiuni, abdomene sau fandări, te pot ajuta să-ți îmbunătățești digestia și să uiți de disconfortul cauzat de hemoroizi.  

Bibliografie:

  1. https://my.clevelandclinic.org/health/diseases/15120-hemorrhoids
  2. https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/hemorrhoids/diagnosis-treatment/drc-20360280

 

Recent Posts

Oana Lis, dezvăluiri șocante într-o emisiune TV: Nu o să uit niciodată că eram nemâncată de câteva zile, am leșinat

Invitată recent la “40 de întrebări cu Denise Rifai”, emisiune difuzată la Kanal D, Oana…

11 minute ago

Vești bune pentru o categorie de seniori: Se modifică Legea pensiilor. Anunțul oficial venit chiar acum

Vești bune pentru unii pensionari. Un proiect de lege care are în prim plan veniturile…

31 de minute ago

Semnificația ultimei cifre din CNP. EI au parte de mult NOROC în viață

Semnificația ultimei cifre din CNP. Numerologul Mihai Voropchievici a arătat, la Antena 3, ce dezvăluie…

51 de minute ago

Vitamina pe care trebuie să o iei dacă suferi de varice

Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…

o oră ago

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului

Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…

2 ore ago

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Anunț de ultimă oră venit din partea medicilor

Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…

2 ore ago

Citeste si: