Din cuprinsul articolului
Medicul rus Dr. Serghei Agapkin a dezvăluit o proprietate a verzei, despre care aproape nimeni nu ghicește. El spune că consumul produsului are un efect pozitiv asupra creierului și, în legătură cu acesta, asupra calității somnului și a stării psiho-emoționale.
Dr. Agapkin informează că această legumă fermentată ajută la combaterea anxietății și a insomniei. Potrivit medicului, consumul său regulat la cină poate îmbunătăți adormirea și calitatea somnului de noapte.
Specialistul adaugă că și alte alimente fermentate au un efect similar. Proprietățile lor pozitive se explică prin efectul lor asupra microflorei intestinale. Alimentele fermentate conțin probiotice, care favorizează creșterea bacteriilor intestinale benefice.
La rândul său, intestinul din corpul uman este legat în mod specific de creier: îmbunătățirea echilibrului lor bacterian întărește sănătatea sistemului nervos central.
„Aproape toate produsele fermentate în profunzime, inclusiv varza murată, induc schimbări pozitive în creier prin intermediul microbiotei intestinale, inclusiv îmbunătățirea somnului la om și reducerea anxietății”, spune Serghei Agapkin.
„Ceea ce este important de reținut: aceste legume fermentate conțin multă sare. Acest produs ar trebui utilizat cu prudență de către pacienții cu hipertensiune arterială și cei cu afecțiuni renale”, adaugă expertul.
Varza murată conține probiotice, care sunt necesare nu numai pentru o digestie și o absorbție corectă a alimentelor, ci și pentru un sistem imunitar puternic. Imunitatea și multe dintre bolile cronice ale timpului nostru încep în tractul nostru digestiv.
Consumul de zahăr, grâu și alte alimente nesănătoase perturbă flora intestinală naturală, distrugând bacteriile „bune” care trăiesc acolo.
Sauerkraut ne populează în mod natural intestinul cu microorganisme benefice care luptă împotriva paraziților, bacteriilor dăunătoare, ciupercilor și drojdiilor.
O 1/2 cană de varză murată conține aproximativ 10 trilioane de bacterii diferite care sunt bune pentru intestinul nostru. Aceasta are următoarele proprietăți benefice:
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…