Sari la conținut

Ce spune Biblia despre Anticrist? Te va surprinde!

Biblie
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
Pilda miloșteniei

În teologie, Anticristul apare ca o figură centrală în profețiile apocaliptice, însă adevărata sa identitate și natură au făcut obiectul unor interpretări diferite de-a lungul anilor.

Conform Bibliei, termenul „Antihrist” apare exclusiv în scrisorile apostolului Ioan, care avertizează cu privire la venirea multor „antihriști” care neagă divinitatea lui Iisus ca Hristos.

Care este scopul Antihristului conform Bibliei?

Termenul „Antihrist” apare de fapt într-un mod limitat în scripturile biblice.

Cartea Apocalipsei menționează numărul 666 ca semn al acestei entități malefice. Cu toate acestea, textul nu îl numește în mod direct pe Antihrist, nici Evangheliile sau scrisorile Sfântului Pavel.

Singura referire directă din Biblie se găsește în scrisorile apostolului Ioan. De fapt, în prima sa scriere, el menționează:

„Este ceasul de pe urmă și, așa cum ați auzit că va veni anticristul, chiar acum au venit să fie mulți anticriști; din care fapt dobândim cunoștința că este ceasul de pe urmă. Ei au ieșit dintre noi, dar nu erau din neamul nostru […] Cine este mincinosul dacă nu cel care neagă că Iisus este Hristosul? Acesta este anticristul, cel care neagă pe Tatăl și pe Fiul” (Ioan 2:18, 19, 22).

Aici, Ioan nu se referă la un singur individ, ci la un grup de oameni care neagă adevărata natură a lui Iisus Hristos.

Ioan indică faptul că aceste persoane erau deja prezente în vremea sa și făceau parte dintr-un curent înșelător care se opunea adevăratei învățături creștine.

De fapt, el adaugă mai târziu:

„Orice expresie inspirată care mărturisește că Iisus Hristos a venit în trup provine de la Dumnezeu, dar orice expresie inspirată care nu îl mărturisește pe Iisus nu provine de la Dumnezeu. Mai mult, aceasta este expresia inspirată a anticristului despre care ați auzit că va veni și care acum este deja în lume”.

Profeții falși

Timp de secole, avertismentele privind profeții falși și apostazia au fost o temă recurentă în învățătura creștină.

Iisus Hristos, într-un apel clar la vigilență, și-a alertat ucenicii cu privire la pericolul profeților falși, descriindu-i drept „lupi răpitori” deghizați în oi (Matei 7:15).

Această imagine subliniază amenințarea celor care, sub pretextul pietății, încearcă să îi rătăcească pe credincioși.

Apostolul Pavel a abordat, de asemenea, această preocupare în scrisorile sale către creștinii din Tesalonic, avertizând că revenirea „zilei lui Iehova” nu se va manifesta până când nu va avea loc o „apostazie” și nu se va descoperi „omul fărădelegii”, cunoscut și ca „fiul distrugerii” (2 Tesaloniceni 2:3).

Problema înșelăciunii contemporane

Conceptul de anticrist nu este un fenomen al trecutului; el este încă relevant astăzi.

În prezent, există persoane și organizații care se opun învățăturilor lui Isus, răspândind în mod intenționat „falsuri” și „doctrine eronate” care confundă adevărata identitate a lui Isus și a Tatălui său.

De fapt, credincioșii Bisericii Catolice afirmă că este esențial să fim vigilenți pentru a nu fi înșelați de aceste denaturări.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel