Sari la conținut

Ce speranță de viață au copiii cu talasemie și hemofilie? Dr. Horaţiu Vultur: Fără transfuzie și fără tratamentul specific…

Ce speranță de viață au copiii cu talasemie și hemofilie? Programul național de hemofilie și talasemie este un sprijin real pentru pacienți, spun medicii. La Giurgiu, peste 40 de copii care suferă de aceste boli grave de sânge au fost incluși în acest program, după ce și în acest județ s-a înființat un centru de tratament pentru astfel de bolnavi.

Medicii spun că aceștia beneficiază acum de tratament gratuit și, astfel, speranța lor de viață a crescut foarte mult, după cum transmite corespondenta RRA, Marcela Petcu.

Copiii cu talasemie și hemofilie au de câțiva ani un centru organizat la Giurgiu unde să fie diagnosticați și tratați, spune medicul Horațiu Vultur.

Ce speranță de viață au copiii cu talasemie și hemofilie? Dr. Horaţiu Vultur: Fără transfuzie și fără tratamentul specific…

„Este un program național condus de către Spitalul Giurgiu, cu un debut de aproximativ trei ani în spitalul nostru, cu adresabilitatea pacienților din toată România, iar pacienții beneficiază de tratamentul profilactic, adică zi de zi și salvator de viață, atât în hemofilie, cât și în talasemie”, a declarat dr. Horaţiu Vultur.

Robert Gherman este unul dintre puținii români care a scăpat de talasemie majoră datorită transplantului de celule stem. Operația, făcută în Italia, a fost declarată un succes.

Pentru că sunt diagnosticați la timp și primesc tratamentul necesar, speranța de viață pentru copiii care suferă de aceste boli rare de sânge a crescut considerabil.

„Într-adevăr, efectele sunt extraordinare ca speranță de viață. În hemofilie, un pacient fără medicație supraviețuiește în medie 15 ani, iar în talasemie speranța era de maxim 10 ani, fără transfuzie și fără tratamentul specific, iar de când avem protocolul național lucrurile s-au îmbunătățit extraordinar”, mai spune Horaţiu Vultur.

În județul Giurgiu există 47 de copii care suferă de hemofilie și talasemie și care acum au acces la tratament gratuit prin programul național derulat de Ministerul Sănătății.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel