Din cuprinsul articolului
Creatinina este o substanță găsită în mușchi, care este eliminată din organism prin rinichi. Nivelurile ridicate de creatinină în sânge pot indica o disfuncție a rinichilor, iar medicul poate solicita investigații suplimentare, cum ar fi analiza urinei (urină completă și proteinurie), pentru stabilirea unui tratament adecvat. De asemenea, pot fi recomandate imagistica renală sau biopsia renală în cazurile mai complexe.
Prin urmare, măsurarea nivelului de creatinină în sânge este un test important pentru evaluarea funcției renale. Pe lângă urmarea unui regim și consumul de legume care scad creatinina, tratamentul pentru afecțiunii depinde de cauza subiacentă și poate include controlul bolilor cronice, ajustarea medicamentelor, schimbări ale dietei și, în cazurile severe, dializă sau transplant renal.
Nivelurile normale ale creatininei în sânge pot varia în funcție de laborator, dar în general, nivelurile normale sunt în jurul valorii de 0,6 până la 1,2 mg/dL pentru adulți.
Valori mai ridicate pot indica o funcție renală scăzută, care poate fi cauzată de diferite afecțiuni, cum ar fi insuficiența renală acută sau cronică, glomerulonefrită, pielonefrită, diabet zaharat, hipertensiune arterială sau alte probleme renale.
Pentru normalizarea valorii creatininei medici recomandă o alimentaţie echilibrată. Printre legumele indicate de specialişti se numără şi broccoli. Acesta este bogat în antioxidanți și nutrienți, cum ar fi vitamina C și potasiu, care pot sprijini sănătatea rinichilor. De asemenea, spanacul este o sursă bună de magneziu, care poate contribui la menținerea funcției renale normale, potrivit bzi.ro.
Dovleacul conține potasiu și vitamina C și poate fi o alegere sănătoasă pentru menținerea funcției renale. În schimb, fasolea verde este o sursă bună de fibre și potasiu, care pot fi benefice pentru sănătatea renală. De asemenea, puteți consuma ardei gras, acesta conține vitamina C și antioxidanți, care pot sprijini sănătatea generală a organismului.
Ceapa conține compuși sulfurați și antioxidanți, care pot avea efecte benefice asupra sănătății renale. Este important să menționăm că, în cazul unei probleme reale cu nivelul de creatinină, este esențial să consulți un medic sau un specialist în nefrologie pentru a primi un diagnostic corect și pentru a primi un plan de tratament adecvat.
O alimentație sănătoasă și echilibrată, care include o varietate de legume și o hidratare adecvată, poate contribui la menținerea funcției renale și la reducerea riscului de afecțiuni ale rinichilor.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…