E imposibil să nu te întrebi la cumpărături ce semnificație are codul de pe ambalajul pungilor de făină și cum te ajută acel cod să știi ce fel de făina trebuie să alegi.
Această alegere este foarte importantă și îți poate condiționa reușitele în bucătărie, căci fiecare tip de făină are o anume utilizare și este recomandat să o alegi în funcție de anumite criterii, potrivit retetepractice.ro.
Lucrurile sunt cât se poate de simple. Din punct de vedere nutritiv, cu cât făina este mai rafinată, mai procesată, deci mai slaba din punct de vedere nutritiv, cu atât codul de trei cifre de pe pachet este mai mic (tinde spre 000).
Faina 650
Făina cel mai puțin procesată de pe piața românească este faina 650. Mai închisă la culoare, ea are și cel mai ridicat conținut de proteine, necesare pentru dezvoltarea glutenului. Textura făinii 650 o face cea mai indicată pentru pâine, pizza și alte produse de panificație, similare ca textură.
Făina 000
Cea mai fină, dar și cea mai rafinată dintre toate tipurile, faina 000 este excelentă pentru deserturi fine si pufoase, creme și alte preparate delicate. Făina 000 are cel mai mic conținut de proteine.
E bine de stiut însă că pentru albirea tipurilor de făina 450 și 000 e folosit clorul.
Citiți mai multe aici.