Din cuprinsul articolului
Oțetul este folosit oameni de câteva secole. Conține acid acetic, care poate avea beneficii pentru sănătate, dar poate provoca efecte negative atunci când este consumat în doze mari. Uite ce se întâmplă dacă-l consumi zilnic.
Dacă bei oțet nediluat pentru pierderea în greutate, primul efect va fi o senzație de arsură și iritație în gură și gât. Acidul acetic, atunci când ajunge pe membrana mucoasă, poate provoca furnicături și disconfort.
Consumul de oțet nediluat poate provoca, de asemenea, arsuri ale tractului digestiv. Acidul acetic poate deteriora mucoasa stomacului și a intestinelor, provocând dureri și probleme digestive.
Potrivit medicilor, consumul de oțet nediluat poate crea arsuri ale esofagului și ale limbii. Acidul acetic poate deteriora țesuturile, provocând ulcere și răni care pot fi dureroase și necesită îngrijiri medicale.
Consumul de oțet nediluat pentru pierderea în greutate poate afecta și nivelul de potasiu din organism. Acidul acetic poate interfera cu absorbția și reținerea potasiului, ceea ce poate duce la o varietate de probleme de sănătate, inclusiv tensiune arterială scăzută, ritm neregulat al inimii și crampe musculare.
În plus, otetul nediluat poate afecta smaltul dintilor. Acidul acetic poate distruge smalțul, făcând dinții mai susceptibili la durere și deteriorare. Consumul regulat de oțet nediluat poate duce la probleme de sănătate orală pe termen lung.
Oțet de băut – dozaj și proprietăți benefice
Adăugarea unei cantități mici de oțet de mere în apa de băut poate ajuta la îmbunătățirea digestiei în mod natural. Pentru a face acest lucru, diluați o lingură de oțet de mere într-un pahar mare cu apă, amestecați bine și beți cu 15 minute înainte de masă. Acest lucru va stimula secretia de suc gastric si, ca urmare, alimentele vor fi digerate mai repede.
Este important să folosiți oțet de mere crud, nepasteurizat, împreună cu pulpa pentru a obține efectele dorite. Oțetul de mere filtrat sau pasteurizat nu are suficiente enzime și alte beneficii nutriționale găsite în oțetul crud.
Oțetul de mere crud natural conține minerale și oligoelemente benefice, lipoproteine cu densitate scăzută care scad colesterolul, pectină care arde grăsimile, acid acetic, acid malic antiviral, enzime vii, aminoacizi și mulți alți nutrienți benefici.
Pentru a îmbunătăți digestia, este mai bine să beți oțet de mere în mod regulat, ideal înainte de fiecare masă principală. De asemenea, poate reduce foamea și poate ajuta la pierderea în greutate.
Otetul de mere este plin de acizi benefici care imbunatatesc functionarea florei intestinale. Acizii acetic și malic au proprietăți antibacteriene, antimicrobiene și antifungice și pot ajuta la controlul creșterii excesive a Candida în intestin, care apare atunci când sunt consumate cantități mari de zahăr.
Oțetul de mere conține acid acetic, care încetinește digestia carbohidraților simpli, reglând astfel nivelul zahărului din sânge.
Efectul antiglicemic al oțetului de mere crud a fost demonstrat în mai multe studii: „oțetul poate îmbunătăți semnificativ insulina postprandială (după masă) și sensibilitatea la subiecții rezistenți la insulină. Astfel, oțetul are efecte similare acarbozei sau metforminei (medicamente antidiabetice)”, relatează The Health Site.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…