Din cuprinsul articolului
Ce se va întâmpla de la 1 iunie. Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a reluat îndemnul ca, după 15 mai, când se vor relaxa restricţiile de circulaţie, să fie respectate obligaţia distanţării şi a purtării măştii de protecţie în spaţii închise şi în transportul în comun. El a anunţat declanşarea, la vară, a unor teste la nivel naţional asupra nivelului de imunizare a populaţiei.
Între timp, numărul cazurilor noi de infectare se păstrează în acelaşi plafon, cel a deceselor a atins, astăzi, 1.037 de persoane.
Până astăzi, pe teritoriul României au fost confirmate 16.002 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. Dintre acestea, 7.961 au fost declarate vindecate şi externate. De la ultima informare, transmisă de Grupul de Informare Strategică, au fost înregistrate 224 de cazuri noi de îmbolnăvire. În secţiile de Antestezie şi Terapie Intensivă, în acest moment, sunt internaţi 228 de pacienţi.
Până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 277. 804 teste. În săptămâna 4 – 10 mai, 37,5% din totalul cazurilor de infecţii cu SARS-CoV-2 s-au înregistrat în Neamţ, Suceava, Bacău, Bucureşti şi Galaţi; 38% din totalul deceselor au fost întregistate în Galaţi, Sibiu, Suceava, Bucureşti şi Mureş. 1 din 7 cazuri a fost întregistrat în rândul personalului medical, 76,6% din decese au fost raportate în cazul persoanelor peste 60 de ani şi 60,8% din cei decedaţi au fost bărbaţi. De asemenea, 89,3% din cei decedaţi aveau cel puţin o boală ascociată.
Grupele de vârstă care au fost cele mai afectate de infecţia cu noul coronavirus, sunt 40 – 49 de ani şi 50 – 59 de ani.
Din 15 mai, ministrul sănătăţii Nelu Tătaru spune că vom circula fără declaraţie pe proprie răspundere în interiorul localităţilor, însă trebuie să respectăm măsurile de protecţie care constau în spălatul mâinilor cu apă şi săpun, sau dezinfectarea acestora, de câte ori atingem suprafeţe pe care ar fi putut pune mâna şi alte persoane.
Purtarea măştii în spaţii publice închise şi în mijloacele de transport în comun.
De asemenea, este importantă păstrarea distanţei fizice, de aproxiamtiv 2 metri. Nelu Tătaru a explicat că studiul de seroprevalenţă, care va începe în vară, în care vor testa populaţia, va da o prognoză pentru viitor.
Nelu Tătaru: ”Pe parcursul acestei veri vom avea în continuare testări, conform protocoalelor, pe Real Time PCR, pentru testări moleculare; în cadrul anchetelor epidemiologice, conform protocoalelor stabilite de INSP, care vor fi adaptate.
În acelaşi timp, după 1 iunie, în funcţie de evoluţia COVID-ului şi pantei descendente a curbei, vom începe un studiu pe evalurare la nivel naţional, regional, local, a persoanelor voluntare, care se vor verifica imunitatea. Avem o marjă în care putem calcula acestă imunitate, cu specificitate de 95%, încât putem evalua trecerea României din pandemie, precum şi prognoza, evoluţia viitoare în presupuse recrudescenţă de toamnă-iarnă.”
Ministrul sănătăţii Nelu Tătaru a mai adăugat că testarea naţională va evidenţia stadiul de imunizare a populaţie.
În conformitate cu US National Library of Medicine, Medline Plus, demența este o afecțiune care…
Gala Performerilor în Sănătate este unul dintre evenimentele de amploare pe care revista Capital le…
Înconjurată de mister și teamă, vrăjitoria sau magia neagră a fascinat și a îngrozit culturi…
De data aceasta, meteorologii ANM au avut dreptate și, efectiv, de miercuri seara condițiile meteorologice…
Astrologii nu au vești bune pentru noi, cel puțin în ceea ce privește următoarele zece…
Este perfect normal ca mirosul vaginal să se schimbe în timpul ovulației. Multe femei observă…