Consumul de nuci ar putea reduce drastic riscul de atac de cord şi cancer. De asemenea, creşte speranţa de viaţă, scriu cei de la The Telegraph.
Studiul, realizat de Imperial College London, arată că oamenii care consumă cel puţin 20 de grame de nuci zilnic au şanse mai mici de a dezvolta boli grave.
Nucile reduc riscul de a avea o boală de inimă cu aproape 30%, pe cel de cancer cu aproape 15%, iar pe cel de moarte prematură cu aproape 22%.
Consumul de nuci este asociat cu o scădere de 40% a riscului de diabet.
S-a descoperit că arahidele reduc în special riscul unui atac de cord, iar nucile reduc riscul apariţiei cancerului.
Unul dintre co-autorii studiului, Dagfinn Aune, de la Imperial College London a declarat: „Nucile şi alunele sunt bogate în fibre, magneziu şi grăsimi polisaturate- nutrienţi benefici pentru reducerea riscului de boli cardiovasculare şi reducerea nivelului de colesterol. Unele nuci, în special cele pecan, sunt pline de antioxidanţi care luptă împotriva stresului şi reduc riscul de cancer“.
Chiar dacă aceste fructe sunt bogate în grăsimi, ele pot reduce obezitatea, sugerează cercetătorii.
Datele provin din analiza a 29 de studii anterioare la care au participat mai mult de 800.000 de participanţi.
Testul ce-ți arată care e riscul de deces în următoarele luni. Ne este vorba de…
Michel de Nôtre-Dame, cunoscut sub numele de Nostradamus, și-a publicat lucrarea „Profețiile” în 1555, o…
Horoscop 22 noiembrie 2024. ZODIA care are parte de o schimbare. Gemeni: astăzi, s-ar putea…
Un obicei simplu îmbunătățește sănătatea cognitivă și întinerește creierul. Timpul ne ajunge din urmă pe…
Potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Loughborough, publicat în revista Temperature,…
Astrologii prezic un sfârșit de an încărcat de oportunități pentru un număr restrâns de privilegiați.…