Din cuprinsul articolului
Ce se întâmplă în organism atunci când combininăm slănina cu ceapă. Sezonul rece nu s-a terminat, iar alimentația joacă un rol esențial în menținerea sănătății și a imunității puternice.
Slănina cu ceapă roșie, extrem de benefică pentru organism
Slănina cu ceapă roșie, o combinație simplă, dar extrem de benefică pentru organism, are proprietăți antibacteriene, contribuind la protecția împotriva răcelilor și virozelor.
Modul corect de consumare a slaninei

Nutriționiștii confirmă că acest obicei alimentar tradițional poate avea efecte pozitive asupra sănătății, alături de alte preparate specifice sezonului rece, precum piftia bogată în colagen.
Beneficiile slăninei cu ceapă roșie
Potrivit medicilor nutriționiști, această combinație este mai mult decât o gustare obișnuită.
„Urmează faimoasa slănină cu ceapă roșie, un balsam ce unge intestinul și chiar sufletul, așa cum obișnuia bunicul să-mi spună când spărgea ceapa pe un tocător de lemn și tăia tacticos slana, făcând din acest gest mărunt un adevărat ritual. Și, da, însoțit de un țoi de pălincă, înainte”, a povestit Codruța Pantelimon.
Pe lângă gustul autentic, această combinație are un efect benefic asupra organismului, protejându-l de răceli și viroze.
„Acum câțiva ani, am primit și răspunsul unor medici. Ei explică, în termeni medicali, de ce acest ritual alimentar i-a ținut departe de cele mai de temut răceli: unsoarea unge, ceapa și usturoiul au efect antibacterian, iar palinca un antiseptic natural”, a adăugat Codruța Pantelimon pentru Click!.
Mihaela Bilic, una dintre cele mai cunoscute nutriționiste, spune că acest aliment este mult mai sănătos decât am crede. Medicul a spus că slănina de porc este, de fapt, o sursă de grăsime sănătoasă şi o compară cu uleiul de măsline şi somonul.
„Somonul cu picioare e… porcul de Mangaliţa. Iată o analiză concretă a conţinutului de acizi graşi din slănina acestui animal. Puteţi vedea cu surprindere că procentul de grăsimi mono- şi poli-nesaturate depăşeşte cu mult pe cel al grăsimilor saturate.
Mai aproape de uleiul de măsline şi de somon, slănina de porc e o sursă de grăsime sănătoasă. Şi de sezon”, a spus specialista.