Din cuprinsul articolului
Pâinea feliată este mai ușor de consumat, neștiind că ne punem sănătatea în pericol. Însă aceasta conține multe ingrediente care nu mai au legătură cu pâinea, încât a ajuns să fie considerată pe scară largă drept aliment ultra-procesat. Asta nu înseamnă, neapărat, că este nocivă, susține Inverse.
Cea mai des folosită definiție ale alimentelor ultraprocesate este clasificarea Nova, dezvoltată de cercetătorii de la Universitatea din Sao Paulo, Brazilia, care împarte alimentele în patru grupe. Prima grupă include alimente nerafinate sau minim procesate, cum ar fi legumele sau carnea fără aditivi.
Apoi, în a doua gupă sunt clasate ingredientele care provin din surse naturale, care au fost măcinate sau procesate pentru a le face mai ușor de gătit sau comestibile (făina).
Al treilea grup: Acestea sunt făcute prin combinarea ingredientelor, inclusiv grăsimi, zahăr și sare. Aici intră pâinea din comerț. Ultimele sunt alimentele ultraprocesate. Acestea sunt fie procesate industrial într-o fabrică, fie includ ingrediente care nu sunt utilizate în mod obișnuit în casă (emulgatorii).
Procesul Chorleywood
Cea mai mare parte a pâinii feliate este făcută folosind procesul Chorley Wood, deci din punct de vedere tehnic este un aliment foarte procesat. Procesul Chorley Wood a fost inventat în anii 1960 pentru a produce pâine mai rapid la scară industrială.
Acest proces implică amestecarea rapidă și adăugarea mai multor drojdie, precum și grăsimi solide, emulgatori și acid ascorbic (vitamina C). Aceasta înseamnă că puteți folosi mai multă apă și făină cu conținut scăzut de proteine atunci când coaceți pâinea. Asa se face painea pufoasa pe care o cumperi de la supermarket. Această pâine este foarte procesată, ridicând probleme de sănătate. Această îngrijorare este alimentată și de dovezile care leagă alimentele foarte procesate de probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă, diabetul de tip 2 și unele tipuri de cancer.
Etichetarea pâinii, contestată
Cu toate acestea, cercetătorii nu știu în ce măsură consumul de alimente ultraprocesate cauzează în mod direct aceste afecțiuni și dacă numai ingredientele specifice din aceste alimente sunt de vină. Etichetarea pâinii ca aliment nesănătos, ultra-procesat a fost, de asemenea, contestată.
Unii cercetători susțin că definiția clasificării Nova pentru „ultra-procesat” este simplistă, ceea ce duce la includerea multor alimente în aceeași categorie, în ciuda faptului că au ingrediente foarte diferite și trec prin metode de procesare diferite.
Pâinea de la supermarket conține emulgatori, care au fost asociați cu probleme de sănătate, inclusiv cu un risc potențial crescut de a dezvolta unele tipuri de cancer. Dar, de obicei, pâinea folosește doar acizi grași mono- sau diglicerizi ca emulgatori, care nu au fost legați de riscul de îmbolnăvire.
De asemenea, merită subliniat faptul că în timpul proceselor lungi de fermentație, utilizate în fabricarea tradițională a pâinii, compuși similari acestor doi emulgatori sunt, de fapt, produși de drojdii și bacterii. Acești emulgatori sunt folosiți pentru a îmbunătăți textura și, alături de grăsimile dure (cum ar fi uleiul de palmier), ajută la prelungirea duratei de valabilitate a pâinii.
Nivelurile de sare, o mare problemă
Mai degrabă, conținutul de sare din pâinea de supermarket poate fi o mare problemă. Sarea este folosită pentru a regla umflarea pâinii și pentru a uniformiza textura. Cu toate acestea, diferite mărci de pâine folosesc cantități diferite de sare, variind de la 1 linguriță pe pâine (aproximativ aceeași cantitate pe care o puneți în pâinea de casă) până la 4 lingurițe pe pâine.
Asigurați-vă că verificați conținutul de sodiu de pe etichetă! Încercați să cumpărați pâine cu mai puțin de 0,7 g de sare la 100 g (sau 0,3 g de sodiu la 100 g). În ciuda preocupărilor similare, zahărul din pâinea modernă poate să nu fie atât de dăunător pe cât cred mulți.
Pentru peroanele care coc pâine acasă sau, mai ales, pentru cele care sunt la dietă există o rețetă foarte ușoară, care le permite să facă pâinici delicioase fără carbohidrați în doar 5 minute.
Aceste pâinici delicioase vă vor uimi. Pe lângă faptul că pot fi consumate la prânz și cină, pâinicile fără carbohidrați pot fi consumate și la micul dejun.
Mai jos, vă oferim rețeta de pâini fără carbohidrați. Timp de preparare – 10 minute, timp de gătire – 15 minute, timp total – 25 minute, porții – 4 pâini, calorii – 45.
Ingrediente:
Mod de preparare:
O tavă se acoperă cu hârtie de copt. Puteți unge hârtie de copt cu puțin ulei la alegere. În ceea ce privește brânza, dacă este o brânză tare, trebuie mai întâi topită și, după ce a fost topită, trebuie răcită complet.
Ulterior separați albușurile de gălbenușuri. Amestecați energic gălbenușurile cu brânza până abțineți un amestec omogen și fără cocoloașe.
Brânză de casă după rețeta bunicii: sunt suficiente 4 ingrediente și se face foarte rapid
Albușurile, puse într-un vas destul de mare, se mixează cu praful de copt. Luați vasul cu brânză și gălbenușurile și adăugați-le în vasul cu albușuri Această procedură trebuie făcută foarte ușor, pentru ca albușurile să nu se destrame.
Acesta este un pas oarecum dificil și, prin urmare, este necesar să îl faceți cu mare atenție.În acest moment, faceți pâinicile puneți-le în tava acoperită cu hârtie de copt și coaceți-le în cuptorul preîncălzit, la 150 de grade, pentru aproximativ 15 minute. Când sunt coapte, scoateți pâinicile din cuptor, lăsați-le să se răcească și serviți-le pe masă.
Aceste pâinici sunt ideale pentru celiaci, sportivi și pentru cei care urmează diete bogate în proteine și sărace în carbohidrați. În plus, durează 10 minute pentru a le face și 15 minute pentru a le coace.
Venele varicoase sunt adesea una dintre cele mai frecvente afecțiuni la femei, mai mult decât…
Nu este vorba de stres: semnificația spirituală a căderii părului. Calviția și căderea părului sunt…
Diagnostic crunt pentru un actor celebru. Vestea că un mare actor american are cancer a…
Faza lunii pe 5 noiembrie 2024. Sfaturi importante: Pe 5 noiembrie 2024, Luna crește, a…
Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…
Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…