Din cuprinsul articolului
Turmeric, un condiment care este folosit pentru a oferi preparatelor savoare vă poate îmbunătăți, de asemenea, memoria și starea de spirit, sugerează noi cercetări. Curcumina sau curcuminul (E100, un compus chimic colorat în galben care este produs de către specia Curcuma, este un antiinflamator cu proprietăți antioxidante.
Cetățenii în vârstă din India – unde curcumina este oarecum de bază – au rate mai mici de boală Alzheimer. Studiul publicat în American Journal of Geritric Psychiatry, realizat de Universitatea din California, Los Angeles, urmărește să investigheze efectele ingredientului asupra persoanelor cu leziuni ușoare legate de vârstă și pierderi de memorie.
Curcumina poate ajuta la stimularea memoriei

„Curcumina poate ajuta la stimularea memoriei si concentrarii Multe tulburari si dezechilibre de la nivelul creierului au fost legate de niveluri scazute de proteine BDNF, inclusiv depresia si boala Alzheimer”, a declarat Dr. Gary Malak, director de psihiatrie geriatrică și autor al studiului.
Cei 40 de participanți la studiu aveau vârste cuprinse între 50 și 90 de ani și toți aveau propleme ușoare de memorie. Jumătate dintre ei au primit 90 de miligrame de curcumină de două ori pe zi timp de 18 luni. Oamenii de știință au observat nivelurile de turmeric din sânge și sub rezerva evaluărilor cognitive și a studiilor PET, experții aa constatat că cei care au luat curcumină au înregistrat o îmbunătățire semnificativă atât a memoriei, cât și a stării de spirit.
În testele de memorie, persoanele care au luat curcumina s-au îmbunătățit memoria cu 28% în cele 18 luni și au arătat, de asemenea, o ușoară îmbunătățire a dispoziției lor generale. Cercetătorii intenționează acum să efectueze un studiu de urmărire cu un număr mai mare de participanți.
Ei speră, de asemenea, să investigheze dacă efectele sale variază în funcție de vârsta oamenilor sau de riscul lor genetic pentru Alzheimer.
„Aceste rezultate sugerează că adoptarea acestei forme relativ sigure poate oferi îmbunătățiri semnificative de-a lungul anilor”, concluzionează profesorul.