Sari la conținut

Ce se întâmplă în corpul tău dacă NU mai mănânci brânză. Efecte nedorite asupra sănătății

Branza
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei
Cum afectează branza vegetala sanatatea

Ce se întâmplă în corpul tău dacă NU mai mănânci brânză. Acest produs lactat este delicioas, însă e bine de știut că poate avea unele efecte secundare nedorite asupra sănătății.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă NU mai mănânci brânză. Efecte nedorite asupra sănătății

Ce se întâmplă în corpul tău dacă nu mai mănânci brânză? În primul rând, multe soiuri de brânză sunt pline de calorii, grăsimi și sodiu, care pot afecta negativ sănătatea. Altele au un conținut ridicat de tiramină, care este un declanșator cunoscut pentru migrene și dureri de cap, potrivit Eatthis.

Deși cercetările care asociază consumul de brânză cu bolile cronice au fost inconsecvente, este totuși important să fim atenți la cât de mult din acest produs lactat mănâncăm, mai ales dacă vedem că avem anumite probleme.

Cele mai consumate feluri de brânză tare rămân parmezanul, feta și şvaiţerul „Puteți face un pas mai departe prin înlocuirea brânzeturilor cu lapte integral cu unele cu conținut scăzut de grăsimi și conținut redus de grăsimi. Dacă vreți să vă reduceți aportul de sodiu, evitați brânzeturile feta și tari”, spune nutriționistul Akua Woolbright.

Beneficiile pe care le puteți simți dacă renunțați la brânză

Iată care sunt beneficiile pe care le puteți simți dacă renunțați la consumul de brânzeturi tari. Renunțarea la acest tip de brânză poate avea efecte uimitoare atât asupra corpului, cât și asupra minții.

Brânza produce în exces de sebum

1. Textura pielii se poate îmbunătăți
Scăderea aportului de brânzeturi și lactate poate avea un efect pozitiv atât asupra nuanței, cât și asupra texturii pielii. Acest lucru se datorează faptului că produsele lactate au fost legate de producția de sebum în exces.

Brânza poate contribui la producția în exces de sebum, care poate duce la erupții cutanate sau la pori înfundați”, spune dr. Mya Bellinger, specialist în medicină internă.

2. Mai puține dureri de cap și migrene
Dacă suferiți de migrene, de vină ar putea fi o dietă bogată în brânză și lactate.

„Reducerea consumului de brânză poate reduce durerile de cap și migrenele cauzate de efectele tiraminei din brânză”, explică Bellinger.

Tiramina este un compus natural din plante și produse de origine animală. Cantitățile mari de tiramină din organism pot declanșa dureri de cap și migrene la oameni.

3. S-ar putea să dați jos câteva kilograme
Consumul de brânză în exces poate afecta negativ orice obiectiv de a slăbi.

„Reducerea consumului de brânză poate ajuta la slăbit”, spune Bellinger.

100 de grame de brânză Cheddar poate conține până la 33 de grame de grăsime

Acest lucru se datorează zahărului, grăsimilor și caloriilor care se găsesc adesea în brânză. De exemplu, o porție de 100 de grame de brânză Cheddar poate conține până la 33 de grame de grăsime.

4. Scade riscul de apariție a cancerului
Reducerea consumului de brânză și de lactate poate ajuta la scăderea riscului de cancer. Asta pentru că, mâncând mai puțină brânză, se ingerează mai puțină cazeină, o proteină din lapte care poate fi asociată cu cancerul.

„S-a demonstrat că această cazeină crește ratele de apariție a tumorilor, cum ar fi cancerul de prostată ș cancer de sân”, spune dieteticiana Dana Ellis Hunnes.

5. Se reduce inflamația din organism
Brânza și lactatele conțin o mulțime de aditivi, conservanți și hormoni care pot provoca inflamații în organism.

„Din păcate, calitatea produselor lactate de azi este mai proastă și mult modificată față de cum era acum douăzeci de ani. Acest lucru ne afectează pe mulți dintre noi și văd asta mai ales în cazul femeilor”, mai spune  Hunnes.

6. Nu ne mai balonăm
Pentru cei care se confruntă cu probleme digestive, mai ales cu balonarea, reducerea sau limitarea consumului de brânză și a lactatelor poate ajuta la inversarea acestei situații.

„Lactatele pot provoca tulburări de digestie și balonare din cauza lipsei de enzime adecvate pentru a descompune zahărul din lapte sau a unei alergii”, afirmă medicul Trista Best.

Cei care nu au cantități normale de lactază, enzima care digeră zahărul din lapte, sunt intoleranți la lactoză și au tulburări gastro-intestinale excesive și se balonează când consumă lactate”, adaugă Best.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel