Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci morcovi zilnic

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci morcovi zilnic. „Morcovii pot fi o sursă semnificativă de nutrienți esențiali”, a spus Sherry Tanumihardjo, profesor de științe nutriționale la Universitatea din Wisconsin-Madison.

În aceste zile, ele apar într-o paletă întreagă de culori. Sunt, de asemenea, convenabile și versatile.

Deși morcovii conțin o gamă largă de nutrienți, inclusiv vitaminele B, vitamina K și potasiul,  vitamina A din această legumă susține sistemul imunitar, inima, plămânii și poate cel mai faimos, sănătatea ochilor.

Vitamina A este esențială

„Vitamina A este esențială pentru vedere, mai ales noaptea”, mai spune dr. Sherry Tanumihardjo.

Vitamina A se poate găsi în două forme. Vitamina A preformată poate fi găsită în produsele de origine animală, cum ar fi produsele lactate și carnea de organe.

Cealaltă formă, provitamina A, este derivată din substanțe chimice pe bază de plante numite, destul de convenabil, carotenoizi. Nu toți carotenoizii pot fi transformați în vitamina A, dar morcovii sunt o sursă excelentă.

„Este o modalitate mai sigură de a obține vitamina A, deoarece corpul tău o reglează”, a spus Tanumihardjo. Adică corpul tău poate face mai mult sau mai puțin, în funcție de ce are nevoie în acest moment.

După cum a calculat Departamentul Agriculturii din SUA, un morcov crud obișnuit, care cântărește aproximativ 60 de grame, vine cu aproximativ 25 de calorii și ar furniza aproape 72% din necesarul de vitamina A unei femei tinere și aproximativ 56% din necesarul unei femei adulte, nevoile zilnice ale omului adult.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci morcovi zilnic

Morcovii au și fibre sănătoase pentru inima. Potrivit USDA, un morcov crud obișnuit oferă 1,7 grame. Ghidurile dietetice federale spun că un adult are nevoie de 22 până la 34 de grame pe zi, în funcție de vârstă și sex.

Tanumihardjo a spus că nutrienții din morcovi sunt disponibili proaspeți sau congelați, cruzi sau fierți. Gătitul, a spus ea, crește de fapt nivelul de carotenoizi disponibili.

Cu toate acestea, dacă mănânci morcovi cruzi fără o sursă de grăsime sănătoasă, nu va avea beneficii, potrivit Hearth.

„Va trece doar prin corp”, a spus ea. „Dacă mănânci morcovi într-o salată și ai sos de salată, atunci vei absorbi mai mult carotenoizi. Dacă mănânci morcovi în tocană și nu-i gătești prea mult, și există grăsime în tocană, vei absorbi și mai mult. .” Ar funcționa dacă sunt consumați alături de brânză, a spus ea.

Același lucru este valabil și pentru sucul de morcovi. Preluarea sucului sparge membranele celulare și ajută la creșterea accesibilității carotenoidelor, „dar trebuie să vă asigurați că aveți puțină grăsime în același timp în care beți sucul pentru a absorbi cei mai mulți nutrienți”.

Recent Posts

Lumea medicală, în doliu! A murit unul dintre cei mai iubiți medici din România

Lumea medicală, în doliu! Dr. Doina Mihăilă, cea care a condus Federația Patronatelor Medicilor de…

17 minute ago

Dr. Tudor Ciuhodaru, teorie în privința morții subite a Andreei Cuciuc: A avut sigur…

Andreea, fiica lui Igor Cuciuc, a muritla doar 17 ani, iar dr. Tudor Ciuhodaru, specialistul…

37 de minute ago

Acești pensionari vor primi două pensii în luna decembrie. Anunț făcut de Casa Națională de Pensii

Acești pensionari vor primi două pensii în luna decembrie. 200.000 de pensionari din România vor…

57 de minute ago

10 minute de mers pe jos după fiecare oră de stat pe scaun are efecte uimitoare asupra organismului

Beneficiile a 10 minute de mers pe jos după fiecare oră de stat pe scaun.…

o oră ago

Furnizor de top la nivel paneuropean de servicii de fertilizare in vitro (FIV) și genetică își extinde rețeaua din România

Furnizor de top la nivel paneuropean de servicii de fertilizare in vitro (FIV) și genetică…

2 ore ago

Mihai Voropchievici anunță un final de noiembrie extrem de complicat pentru ACESTE zodii

Mihai Voropchievici, mesajul runelor pentru finalul lunii noiembrie. Celebrul numerolog anunță o perioadă cu multe…

2 ore ago

Citeste si: