Sari la conținut

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci morcovi zilnic

super-alimente
Sursă foto: arhivă Doctorul Zilei
alimente care ucid cancerul

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci morcovi zilnic. „Morcovii pot fi o sursă semnificativă de nutrienți esențiali”, a spus Sherry Tanumihardjo, profesor de științe nutriționale la Universitatea din Wisconsin-Madison.

În aceste zile, ele apar într-o paletă întreagă de culori. Sunt, de asemenea, convenabile și versatile.

Deși morcovii conțin o gamă largă de nutrienți, inclusiv vitaminele B, vitamina K și potasiul,  vitamina A din această legumă susține sistemul imunitar, inima, plămânii și poate cel mai faimos, sănătatea ochilor.

Vitamina A este esențială

„Vitamina A este esențială pentru vedere, mai ales noaptea”, mai spune dr. Sherry Tanumihardjo.

Vitamina A se poate găsi în două forme. Vitamina A preformată poate fi găsită în produsele de origine animală, cum ar fi produsele lactate și carnea de organe.

Cealaltă formă, provitamina A, este derivată din substanțe chimice pe bază de plante numite, destul de convenabil, carotenoizi. Nu toți carotenoizii pot fi transformați în vitamina A, dar morcovii sunt o sursă excelentă.

„Este o modalitate mai sigură de a obține vitamina A, deoarece corpul tău o reglează”, a spus Tanumihardjo. Adică corpul tău poate face mai mult sau mai puțin, în funcție de ce are nevoie în acest moment.

După cum a calculat Departamentul Agriculturii din SUA, un morcov crud obișnuit, care cântărește aproximativ 60 de grame, vine cu aproximativ 25 de calorii și ar furniza aproape 72% din necesarul de vitamina A unei femei tinere și aproximativ 56% din necesarul unei femei adulte, nevoile zilnice ale omului adult.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci morcovi zilnic

Morcovii au și fibre sănătoase pentru inima. Potrivit USDA, un morcov crud obișnuit oferă 1,7 grame. Ghidurile dietetice federale spun că un adult are nevoie de 22 până la 34 de grame pe zi, în funcție de vârstă și sex.

Tanumihardjo a spus că nutrienții din morcovi sunt disponibili proaspeți sau congelați, cruzi sau fierți. Gătitul, a spus ea, crește de fapt nivelul de carotenoizi disponibili.

Cu toate acestea, dacă mănânci morcovi cruzi fără o sursă de grăsime sănătoasă, nu va avea beneficii, potrivit Hearth.

„Va trece doar prin corp”, a spus ea. „Dacă mănânci morcovi într-o salată și ai sos de salată, atunci vei absorbi mai mult carotenoizi. Dacă mănânci morcovi în tocană și nu-i gătești prea mult, și există grăsime în tocană, vei absorbi și mai mult. .” Ar funcționa dacă sunt consumați alături de brânză, a spus ea.

Același lucru este valabil și pentru sucul de morcovi. Preluarea sucului sparge membranele celulare și ajută la creșterea accesibilității carotenoidelor, „dar trebuie să vă asigurați că aveți puțină grăsime în același timp în care beți sucul pentru a absorbi cei mai mulți nutrienți”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel