Din cuprinsul articolului
Consumul de banane verzi, ca parte a unei diete echilibrate, poate fi sănătos din diverse motive. Le discutăm mai jos.
Ca și alte alimente pe bază de plante, bananele verzi sunt o sursă bună de fibre și nutrienți. Prin urmare, se recomandă includerea lor într-o dietă echilibrată.
Pe de altă parte, trebuie remarcat faptul că, fiind bogate în carbohidrați, pot furniza multă energie organismului. Deși conțin și alți nutrienți care pot oferi alte beneficii pentru sănătate.
Unul dintre beneficiile bananei este că ajută la controlul greutății, deoarece oferă jumătate din caloriile acelor alimente care conțin carbohidrați convenționali.
„În plus, amidonul rezistent se caracterizează și prin faptul că are valori mari de fibre, astfel că acest aliment mărește senzația de sațietate și reduce semnificativ pofta de mâncare”.
Un alt beneficiu oferit de consumul acestui fruct este că poate ajuta la reducerea semnificativă a producției de colesterol LDL, care se numește colesterol rău și este localizat în ficat.
„Astfel, în același timp în care este eliminat prin sistemul digestiv, crește nivelul de colesterol HDL, cunoscut sub numele de colesterol bun, explică Better with health.
Bananele ajută, de asemenea, la reducerea nivelului de colesterol și trigliceride, făcându-le ideale pentru sănătatea cardiovasculară.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci banane verzi
Acest aliment ajută la „prevenirea reținerii LDL în pereții vaselor de sânge”, previne, de asemenea, atacurile de cord și alte tipuri de boli cardiovasculare și elimină posibilitățile de inflamație care pot afecta inima, așa cum subliniază sursa menționată.
Consumul de banane verzi gătite ajută la „reducerea cantității de lichid din intestin, fiind excelente pentru combaterea diareei”.
Acest fruct este eficient și în reducerea absorbției de zahăr la nivel intestinal care provine din alimentele consumate, ceea ce generează „reglarea nivelului de glucoză din sânge, prevenind rezistența la insulină și diabetul”.
Potrivit portalului Tuasaúde, banana oferă și beneficii pentru intestin, deoarece datorită „amidonului prezent în compoziția sa, acționează ca fibre, fiind responsabilă de creșterea volumului scaunului, de accelerarea tranzitului intestinal și de facilitarea eliminării scaunului, evitarea constipatiei.
Combaterea depresiei este un alt motiv pentru a consuma banane, intrucat contin vitamina B6 si triptofan, care sunt substante esentiale in procesul de producere a serotoninei, neurotransmitatorul care genereaza o stare de bine generala.