Din cuprinsul articolului
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei apă minerală zilnic. Apa minerală conține multe substanțe utile, însă consumul zilnic al acestei băuturi aparent sănătoase prezintă anumite riscuri.
Poți să bei apă minerală în fiecare zi?
Apa minerală poate fi de masă și medicinală. În primul caz, poate fi băut fără restricții, cu excepția cazului în care există contraindicații individuale.
Apa medicinală ajută la prevenirea diferitelor boli, de aceea trebuie băută în cantități strict dozate. Dar în ceea ce privește a doua varietate, doar un medic o poate prescrie, relatează The Health Site.
Consumul necontrolat de apă minerală amenință următoarele probleme de sănătate:
- Stare pre-ulceroasă din cauza mineralizării crescute a băuturii;
- Riscul apariției cheagurilor de sânge din cauza nivelului crescut de calciu din sânge;
- Încălcarea echilibrului apă-sare;
- Formarea pietrelor la rinichi etc.
Principalele proprietăți benefice ale apei minerale
Apa minerală are multe proprietăți utile, motiv pentru care este atât de solicitată. Lichidul din surse naturale are capacitatea de a modifica compoziția biochimică a organismului și are un efect terapeutic pronunțat. Bea astfel de apă accelerează recuperarea, activează apărarea și dă energie. Aceasta este o modalitate bună de a restabili echilibrul acido-bazic. Alte efecte pozitive includ:
- Îmbunătățirea aspectului și stării pielii, părului și unghiilor.
- Întărirea țesutului osos și dentar.
- Reglarea nivelului hemoglobinei.
- Restabilirea funcției hepatice și renale normale.
- Îmbunătățirea memoriei și a abilităților intelectuale.
- Întărirea sistemului nervos.
- Menținerea imunității.
Apă cu iod, În cazul patologiilor tiroidiene
Dacă lichidul este îmbogățit cu fier, se recomandă să-l bea persoanelor cu anemie. În cazul patologiilor tiroidiene, se recomandă să bei apă îmbogățită cu iod. Apele care conțin mult sodiu ajută la normalizarea tensiunii arteriale. În cazul urolitiază, se recomandă să beți apă carbogazoasă.
Puteți stimula procesele metabolice din organism și puteți îmbunătăți activitatea tractului gastrointestinal cu ajutorul apelor minerale clorurate, clorură-sulfată și clorură-bicarbonatată.
Ape hidrocarbonatate sulfatate
În ulcerul gastric sau duodenal, gastritele cu aciditate ridicată sau normală, devenită cronică, vor fi de folos apele hidrocarbonatate sulfatate, care conțin puține săruri și dioxid de carbon.
În patologiile inflamatorii cronice ale intestinului gros și subțire – enterită, colită, enterocolită cu tulburare a scaunului, se recomandă consumul de lichide pe bază de sulfat de bicarbonat îmbogățite cu săruri de calciu cu o concentrație medie sau mică de dioxid de carbon și alte săruri.