Din cuprinsul articolului
Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci pătrunjel. Este o minune pentru organism! Pătrunjelul este o plantă erbacee medicinală utilizată pe scară largă pentru tratamentul retenției de lichide, a bolilor renale, cum ar fi infecțiile tractului urinar și pietrele la rinichi, și în unele probleme gastro-intestinale, cum ar fi constipația și gazele.
Frunzele, semințele și rădăcinile sale sunt folosite pentru a pregăti remedii naturale, piureuri, ceaiuri și pentru a condimenta mesele.
Pentru a-l utiliza în preparatele culinare, ar trebui să alegeți pătrunjel proaspăt, care are frunze foarte verzi și ferme, sau pătrunjel pur deshidratat, care este de preferință organic, deoarece oferă astfel mai multe beneficii pentru sănătate.
Cel mai bun mod de a face pătrunjelul proaspăt să dureze mai mult este să-l spălați chiar înainte de a-l folosi, deoarece frunzele umede din frigider tind să putrezească mai repede.
O altă sugestie este păstrarea pătrunjelului proaspăt la frigider într-un recipient închis. Pentru ca frunzele să dureze mai mult, puteți așeza pe pătrunjel un șervețel sau o foaie de hârtie absorbantă, astfel încât să absoarbă umezeala și să mențină prospețimea frunzelor mai mult timp.
Capital Top 100 Performeri din Sănătate. Psihologul Sînziana Burcea, despre metoda MIFNE: Este o noutate…
Ar fi frumos dacă viața ar curge mereu ca laptele și mierea, dar din păcate…
La cea de-a doua ediție, gala Capital Performers în Sănătate a acordat aseară un premiu…
Deși pierderea memoriei reprezintă deseori un prim semn al maladiei, demența se mai poate manifesta…
În 1995, când Microsoft era încă o companie emergentă, co-fondatorul acesteia, Bill Gates, a participat…
Când a fost diagnosticat, Joshua Sanchez suferea de cancer intestinal în stadiul patru. "La început,…