Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci mure. 6 motive să le consumi zilnic

Murele sunt un plus delicios pentru orice dietă. Acestea sunt, de asemenea, ambalate cu substanțe nutritive esențiale și antioxidanți.

În acest articol, subliniem unele dintre beneficiile potențiale pentru sănătate asociate consumului de mure și modul de a include mai multe mure într-o dietă tipică.

Beneficiile murelor

1. Vitamina C

Mure conține un nivel ridicat de vitamina C. O porție de 100 de grame (g) conține 35% din doza zilnică recomandată (ADR) de vitamină C.

Oamenii sunt incapabili să-și sintetizeze propria vitamină C, deci este esențial să o includeți ca parte a unei diete sănătoase.

Vitamina C este implicată în sinteza proteinelor și este necesară pentru ca organismul să producă colagen și anumiți neurotransmițători. Aceste procese sunt vitale pentru multe funcții corporale, inclusiv vindecarea rănilor.

Vitamina C are și proprietăți antioxidante și este implicată în funcționarea sistemului imunitar.

2. Sursa de fibre

O porție de mure de 100 g conține 14% din ADR de fibre. Fibrele sunt un tip de carbohidrați pe care organismul nu le poate descompune în molecule de zahăr mai mici, așa cum se întâmplă cu alți carbohidrați. Fibrele joacă un rol crucial în reglarea nivelului zahărului din sânge și a consumului de zahăr.

Există două tipuri de fibre în alimente, solubile și insolubile.

Fibrele solubile se dizolvă în apă și sunt asociate cu scăderea nivelului de zahăr din sânge și ajutarea unei persoane să mențină un nivel sănătos de colesterol.

Fibrele insolubile nu se dizolvă în apă, dar susțin o digestie sănătoasă.

Murele conține atât tipuri de fibre solubile, cât și insolubile.

3. Antioxidanți

Murele conțin niveluri ridicate de antioxidanți, cum ar fi antocianine. Antioxidanții îi ajută pe oameni să lupte împotriva impactului advers al radicalilor liberi în organism.

Radicalii liberi pot deteriora celulele și se crede că sunt strâns implicați în procesul de îmbătrânire plus alte afecțiuni de sănătate, cum ar fi cancerul și bolile de inimă.

Organismul folosește antioxidanți pentru a reduce daunele pe care le pot provoca radicalii liberi. Este posibil ca atunci când oamenii mănâncă alimente care conțin antioxidanți, să susțină acest proces, dar sunt necesare mai multe cercetări pentru a confirma acest lucru, scrie Better with Health.

4. Vitamina K

Murele sunt o sursă excelentă de vitamina K. Acesta este un nutrient necesar pentru coagularea sângelui, care este esențial pentru vindecarea corectă a rănilor.

5. Vitamina A

Murele conțin și vitamina A, care îndeplinește mai multe funcții în organism. Vitamina A susține sistemul imunitar, care combate infecțiile și bolile. De asemenea, susține creșterea și întreținerea dinților și oaselor, precum și menținerea sănătății pielii.

Vitamina A este responsabilă pentru producerea pigmenților din retina ochiului și ajută la susținerea vederii, în special în condiții de iluminare slabă.

6. Funcționarea creierului

Un studiu din 2009 a constatat că șobolanii care au consumat mure au îmbunătățit abilitățile cognitive și motorii în comparație cu un grup de control al șobolanilor care nu au consumat mure.

Autorii studiului au sugerat că acest lucru s-ar putea datora substanțelor chimice numite polifenoli care se află în mure.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă aceste beneficii apar la oameni.

Recent Posts

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult este indicat să slăbești într-o săptămână

Regula de aur a dietelor de slăbit. Un medic endocrinolog ne spune cât de mult…

15 minute ago

HOROSCOP 5 noiembrie 2024. Momente dificile pentru unele zodii

Horoscopul zilei de marţi, 5 noiembrie 2024, anunţă momente dificile pentru unii nativi ai zodiacului.…

10 ore ago

Senatul a adoptat un proiect de lege privind controlul medicamentelor care conțin substanțe stupefiante și psihotrope

Senatul României a aprobat un proiect de lege inițiat de Guvern care prevede reglementarea unor…

10 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale ceaiului de cătină

Acest ceai, preparat din fructele bogate în vitamine și minerale ale cătinei, este recomandat în…

11 ore ago

Medicii sunt în alertă: temuta gripă australiană H3N2 a ajuns în Europa! LISTA simptomelor

Autorităţile medicale sunt în alertă, după ce în Italia s-a înregistrat primul caz de gripă…

11 ore ago

Citeste si: