Din cuprinsul articolului
Cafea cu lapte? Mihaela Bilic, medic nutritionist, a oferit o serie de informatii interesante in ceea ce priveste cea mai indragita bautura.
„Cafeaua cu lapte ține de foame ca și o ciorbă. Cafeaua este un stimulent pe toate planurile: ne trezește, ne face mai atenți, ne sporește performanțele sportive, ne pune tubul digestiv la treabă și accelerează slăbitul. Spre deosebire de cafeaua neagră, care grăbește golirea stomacului, cafeaua cu lapte are un efect invers: ține stomacul plin timp de 2-3 ore, precum o ciorbă”, a scris Mihaela Bilic, medic nutritionist.
Se produce un lucru foarte simplu: proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea
„Mulți consideră acest lucru un dezavantaj, spunând că o cafea cu lapte ar fi indigestă. Termenul este nepotrivit, nu trebuie să confundăm indigestia cu un stomac plin. În realitate se produce un lucru foarte simplu: proteinele din lapte precipită sub acțiunea taninurilor din cafea. Prin urmare cafeaua cu lapte va avea o consistență de lapte bătut/brânză proaspătă, deci se elimină mai greu din stomac.
Cafea cu lapte. Mihaela Bilic: Scăpați de senzația de foame cu cât mai puține calorii
În cazul în care nu știți cum să scăpați de senzația de foame cu cât mai puține calorii, apelați la o cafea cu lapte. Indiferent dacă e consumată ca mic dejun sau gustare între mese, în ceașcă sau în pahar, aveți în ea un prieten al curei de slăbire – și vă aduce și o doză de energie”, a precizat Mihaela Bilic, medic nutritionist, potrivit DcNews.
Ulei de măsline sau ulei de floarea soarelui?
Mihaela Bilic, medic nutriționist, a comparat ulei de măsline cu cel de floarea soarelui. Concluzia este una simplă: din punct de vedere caloric sunt identice!
”Din punct de vedere caloric sunt identice: 100 de calorii pe lingură. Din punct de vedere conținut de acizi grași, aici avem acizi grași esențiali Omega 9 – adică acidul oleic, aici avem Omega 6.
Sunt esențiali pentru că organismul nu-i poate produce, trebuie aduși prin alimentație. Și da, Omega 9 este antiinflamator, pe când Omega 6 este proinflamator.
Deci atenție mare la excesul de ulei de floarea soarelui, și pentru siluetă, și pentru sănătate, e un pericol.
Din punct de vedere prăjeală/încălzire, cel de măsline este foarte stabil, nu schimbă gustul mâncării pe care o prăjim în el. Pe când cel de floarea-soarelui este neutru și suficient de ieftin cât să nu ne doară sufletul dacă îl aruncăm după fiecare prăjeală”, a spus Mihaela Bilic în video postat pe contul său de socializare.